Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

„Cornul și laptele”, sistat în județul Cluj. Au fost descoperite neconformități

Publicat acum

pe

 

corn si lapte

Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Cluj a oprit, deocamdată, distribuirea laptelui prin programul guvernamental ‘Laptele și cornul’ în școlile clujene, din cauza unor probleme de neconformitate, potrivit Agerpres.

Șeful DSVSA Cluj, Ioan Oleleu, a declarat, luni, presei, că problemele sunt de ordin bacteriologic.

„S-a sistat vineri și luni distribuirea laptelui în școlile din județul Cluj, iar buletinele de analiză au relevat în câteva probe anumite neconformități din punct de vedere bacteriologic. Recipienții în care se afla laptele, acele cutii, prezentau deformări. Dacă laptele din cutiile respective ar fi ajuns în consum, ar fi putut crea probleme copiilor, dar, din fericire, nu am avut niciun astfel de caz. Urmează să se verifice cauzele care au dus la înregistrarea acelor neconformități. Există posibilitatea ca distribuirea laptelui să se reia de marți”, a menționat Ioan Oleleu, potrivit sursei citate.

Șeful ISJ Cluj, Valentin Cuibus, a declarat că a primit mai multe sesizări de la directori de școli din județ.

„S-a luat măsura preventivă a blocării întregului lot de lapte care urma să fie distribuit vineri în județ. Distribuirea a fost sistată și luni. Nu avem niciun copil îmbolnăvit”, a precizat Valentin Cuibus, potrivit aceleiași surse.

Licitația organizată de Consiliul Județean Cluj în 2013 pentru programul „Laptele și cornul” a fost câștigată de SC Dorna SA, pentru o perioadă de patru ani.

Vă reamintim, „Cornul și laptele” este un program introdus în școli de guvernul României începând cu anul 2002. Beneficiarii programului sunt copiii din grădinițe și din școli generale, Media beneficiarilor fiind de peste două milioane de copii anual.

În anul 2010, guvernul României a creat un program similar, „mere în școli”, prin care elevii din clasele I-VIII din învățământul de stat și privat primesc gratuit câte un fruct proaspăt zilnic, timp de 100 zile de școlarizare, în intervalul noiembrie-martie. Programul de încurajare a consumului de fructe în școli este parte a unui program european, finanțat în proporție de 75% din fonduri UE.

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER