Naţional
Cum ne pregătim imunitatea pentru sezonul rece?
Publicat acum
3 anipe
Este extrem de important să avem grijă de sistemul nostru imunitar pe toată perioada anului. Totuși, mai ales în vremurile noastre, iarna pare că aduce din ce în ce mai multe viroze și răceli. Fiind expuși aproape non-stop la bacterii, virusuri și infecții, sistemul nostru imunitar se adaptează.
Dar trebuie și noi, la rândul nostru, să-l menținem în parametri optimi, pentru a beneficia de protecția sa. Uite câteva metode prin care ne putem pregăti imunitatea pentru anotimpul rece.
1. Vitamina C, precum și alte vitamine
Vitamina C este prima substanță care ne vine în minte atunci când ne gândim la sistemul imunitar. Și nu fără motiv. Aceasta este direct răspunzătoare de stimularea proteinelor care ne apără. De asemenea, are un efect antioxidant și antiinflamator, făcând-o ideală pentru sezonul rece.
Pe lângă Vitamina C, adevărați luptători de partea sistemului imunitar sunt Vitamina C, Zincul și formula CBD Omega-3. Cu ajutorul acestora, corpul tău se poate pregăti temeinic pentru a face față oricărei încercări specifice anotimpului rece.
2. Alimentație sănătoasă
Beneficiile unei alimentații sănătoase se pot observa încă după consumarea alimentelor bogate în vitamine și minerale. Acestea ne fac să ne simțim mai bine, mai energici.Totuși, efectele nutrienților din alimente nu se rezumă la ceea ce se vede la exterior.
O alimentație sănătoasă va avea un impact considerabil asupra sistemului imunitar. Spre exemplu, consumul zilnic de fructe și legume a fost subiectul diferitor studii medicale. Rezultatele le știm cu toții, dar nu le punem întotdeauna în aplicare, din nefericire. Oamenii care includ zilnic în dieta lor fructe și/sau legume au o viață mai sănătoasă și un sistem imunitar mai puternic.
3. Somnul este extrem de important!
Încearcă, pe cât posibil, să îndeplinești cerințele de somn ale organismului tău. Am folosit acești termeni deoarece fiecare om este diferit, deși general valabil se vorbește despre o perioadă optimă de 7-9 ore pe noapte. Somnul regularizează activitatea sistemului imunitar. Astfel, un somn regulat și de aproximativ 8 ore va avea efecte benefice asupra organismului tău pe timpul anotimpului rece.
4. Igienă corespunzătoare
Contactul cu suprafețe, obiecte sau persoane contaminate te poate predispune la anumite infecții. De aceea, este recomandat să evităm să punem mâna pe aceste zone. În aceeași ordine de idei, dacă știi că ai atins anumite suprafețe neigienizate, nu trebuie să îți atingi apoi faza, nasul sau gura. Pentru a evita infecțiile specifice anotimpului rece, trebuie să ne spălăm cât mai des pe mâini și să folosim un dezinfectant.