Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Elevi din Beclean, câștigătorii etapei naționale a Concursului „Cu viața mea apăr viața” – FOTO

Publicat acum

pe

David Hognogi, Alex Șutea, Sergiu Pop și Dănuț Maftei, pregătiți de prof. Marian Constantin și prof. Năstase Delia din cadrul Colegiului Național „Petru Rareș” Beclean au dus județul Bistrița – Năsăud pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la concursul cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa”, organizat în perioada 23 – 26 iulie a.c., pe stadionul Portul Roşu şi în sălile de clasă din cadrul Colegiului de Industrie Alimentară „Elena Doamna” Galaţi.

Acest concurs reprezintă o activitate extraşcolară de pregătire a elevilor din învăţământul gimnazial şi liceal şi este organizat de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi, cu sprijinul Ministerului Administraţiei şi Internelor – prin Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Eremia Grigorescu” al Judeţului Galaţi.

La competiţie au participat 30 de echipaje de elevi de gimnaziu şi liceu (echipe mixte/ băieţi/ fete) din judeţele: Bacău, Neamţ, Iaşi, Botoşani, Vrancea, Brăila, Galaţi, Argeş, Ialomiţa, Călăraşi, Dolj, Teleorman, Gorj, Hunedoara, Arad, Timiş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Alba, Braşov, Bucureşti.

Concursul are un caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv în domeniul Protectiei Civile, având ca scop dezvoltarea capacităţii de percepţie a protecţiei civile ca ansamblu de activităţi cu caracter exclusiv umanitar, cunoaşterea şi aprecierea factorilor de risc potenţial generatori de situaţii de urgenţă sau dezastre la care este expusă comunitatea din care fac parte, adoptarea comportamentului adecvat şi cunoaşterea modului de acţiune în cazul iminenţei producerii sau al apariţiei unei situaţii de urgenţă, formarea spiritului de solidaritate şi implicarea individuală sau în echipă în acţiunile de prevenire şi de intervenţie în situaţii de urgenţă. În cadrul acestei competiţii elevii au participat la trei probe de concurs. Proba teoretică a presupus rezolvarea unui chestionar cu întrebări şi a avut ca scop verificarea cunoştinţelor acumulate referitor la modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă. Probele de îndemânare au vizat transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 m şi deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat.

Zecile de ore de pregătire, munca în echipă și implicarea profesorilor coordonatori au concurat la obținerea acestei performanțe cu care întregul colectiv al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bistrița” al județului Bistrița – Năsăud se mândrește.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER