Social-Cultură
INVITAȚIE: Concurs de gătit gulaș, la Bistrița! Două titluri consecutive, obținute de o echipă din Dej
Publicat acum
8 anipe
de
Dorin CocișPrimăria Municipiului Bistriţa organizează duminică, 14 mai 2017, în cadrul Maialului Maghiar Bistriţean, tradiţionalul concurs culinar de gătit gulaş dotat cu premii.
Evenimentul, care se va desfăşura între orele 11:00 – 17:00, în Pădurea Schullerwald, se înscrie în calendarul acţiunilor organizate de către Primăria Municipiului Bistriţa şi se află la cea de-a V-a ediţie. Municipalitatea mai organizează cu această ocazie și un spectacol de dansuri cu ansamblurile Vadrozsa din Bistrița, Kalaris din Ketegyhaza (Ungaria), Tulipan din Teaca, Cseresznyevirag din Cireșoaia, Takacs Mihaly din Voivodeni (Mureș), Kis Bogancs din Cluj-Napoca, Mureșul din Tg. Mureș, Hajdina din Luduș (Mureș), Pohanka, plus Fanfara din Rodna.
Condiţii de participare:
- deţinerea unui ceaun cu o capacitate de minim 20 litri;
- asigurarea, din resurse proprii a ingredientelor necesare pregătirii gulaşului, mai puţin carnea şi cartofii care vor fi asigurate de către municipalitate;
- distribuirea gratuită, la finalul competiţiei, a 30 de porţii persoanelor prezente la manifestare.
Municipalitatea va asigura montarea pavilioanelor şi va pune la dispoziţia participanţilor, gratuit, lemnele de foc şi două ingrediente de bază: carnea şi cartofii.
Concursul este deschis atât persoanelor fizice cât şi agenţilor economici iar termenul limită de înscriere este până la data de 10 mai 2017. Numărul de participanţi este limitat, datorită condiţiilor de spaţiu şi dotare, la 20. Vor fi înscrişi primii doritori, în ordinea depunerii solicitării. Pentru detalii suplimentare puteţi contacta Biroul Turism – 0263-224706, int. 198 sau 0766-244406.
Vă reamintim, pentru doi ani consecutiv (n.r. 2015 – 2016), o echipă din Dej a reușit să obțină titlul de cel mai bun gulaș, reușind să se claseze pe prima poziție a clasamentului.
CITEȘTE ȘI:
E oficial! Pentru al doilea an consecutiv, cel mai bun gulaș se face la Dej – FOTO