Conectează-te cu noi

Naţional

Limite clare în jocurile de noroc: sunt interzise în localitățile ce au mai puțin de 15.000 de locuitori

Publicat acum

pe

Jocurile au venit dintotdeauna cu noutăți mai mult sau mai puțin șocante. Cu fiecare joc nou lansat pe piață, ofertele par să devină tot mai atrăgătoare. Noi aventuri apar pe role, cu personaje desprinse din lumi pline de fantezie. Mai mult, la mesele de joc se construiesc medii antrenante, în care cei mai pricepuți jucători își etalează strategiile.

La fel de antrenant este și mediul de joc existent la păcănele. În sălile de joc sau în mediul online, temele diversificate aduc încântare. Oportunitatea de a juca păcănele gratis este un motiv în plus de a testa potențialul acestor jocuri. Site-uri precum cele de informare le prezintă pe cele mai oportune. Analizează și cazinourile ce vin cu astfel de oferte, schițând un mediu obiectiv și cuprinzător din punct de vedere al detaliilor.

Ultima perioadă a fost provocatoare pentru industrie

În ultimul timp, industria a trecut prin diverse încercări. Un prim pas semnificativ ce a avut impact a fost mărirea taxelor. Au crescut impozitele oprite în mod automat jucătorilor din sumele câștigate. A stârnit inconveniente atât din partea jucătorilor, cât și a industriei în general. Nu a fost deloc plăcut, dar a fost o schimbare la care toată lumea s-a adaptat.

În paralel cu aceste creșteri, a venit și o parte bună. Statul este cel ce a avut cel mai mult de câștigat. Taxele sunt trimise automat către bugetul de stat. Mai mult de atât, în afara acestora, și la depuneri este percepută o taxă, așa numita „taxă de viciu”. Așadar, încă o oportunitate de a fi colectate noi taxe. Industria în general este una cu un mare potențial de dezvoltare.

Legea ce aduce noi reglementări

Ultima schimbare adusă industriei a constat în limitarea jocurilor de noroc în anumite localități. Este vorba despre Ordonanța de urgență nr.82/2023. Pragul de referință este de 15.000 de locuitori. Legea specifică faptul că în localitățile ce au mai puțini locuitori de atât, jocurile  de noroc sunt interzise. Altfel spus, sălile de joc existente ar trebui să fie închise.

Legea a fost adoptată în ideea de a crește gradul de severitate vizavi de industrie. Problemele de dependență stârnesc îngrijorare. Astfel de măsuri sunt un răspuns la aceste lucruri. Pe de o parte, nu este deloc un lucru rău. Pe de altă parte, cauzează probleme celor ce activează în acest domeniu. Iar cei mai afectați sunt operatorii. 

Ce alte mențiuni vin odată cu această lege?

Ordonanța nu pune accent doar pe această limită. Din contra, aduce și alte modificări ce au impact asupra jocurilor de noroc. Acestea cuprind:

Interzicere alcoolului

O prevedere inclusă în ordonanță face referire la consumul de alcool în sălile de joc. Intenția a constat în a îndepărta acest amestec ce ar putea influența deciziile jucătorilor. Din punct de vedere al jocului responsabil, nu este o idee rea. Din partea jucătorilor, ar putea fi contrariul. Decizia ar putea fi privită precum un fapt nefavorabil lor.

Crearea unui registru actualizat

Ordonanța impune și crearea unui registru. Acesta cuprinde toate companiile și sediile acestora. Trebuie să fie actualizat mereu și să conțină informații relevante despre jocuri și operatori. Acest registru trebuie să fie creat și actualizat de către ONJN. În plus, se va crea un registru al jucătorilor din sălile de joc stradale. Cei ce aleg să intre în săli, vor fi incluși în el.

Existența unui sediu social pe teritoriul României

Un alt inconvenient aparent pentru industrie face referire la sediul social. Pentru a-și putea continua activitatea, operatorii trebuie să aibă sediul social în România. Așadar, cei ce nu respectă această nouă regulă, vor fi nevoiți să se retragă. De asemenea, și cei ce dețin sediul în Uniunea Europeană vor putea intra în posesia unei licențe emise de ONJN.

O lege contestată

Interdicția de a funcționa în localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori nu a fost primită bine. Operatorii ce își desfășurau activitatea deja în aceste locuri s-au revoltat. Au depus contestații și și-au exprimat nemulțumirea cu privire la decizia luată. Mai mult, au pus accent pe taxele enorme deja plătite.

Drept urmare, instanțele au analizat situația și le-a acordat câștig de cauză. Aceștia își pot desfășura în continuare activitatea până la expirarea licenței deja deținute. Inițial era vorba ca acestea să își mute sălile de joc în orașele mai mari. În urma proceselor, această mutare a putut fi amânată. Aceste decizii au făcut ordonanța să pară inutilă într-o anumită măsură.  

În orașele mici din România există mai mult de 28.000 de aparate ce dețin licențe de funcționare. Nu e un număr deloc mic. O schimbarea radicală nu ar putea fi trecută cu vederea deloc. Jocurile sunt căutate, chiar și în orașele mai mici.

La încheiere

Stabilirea unei limite în ceea ce privește numărul de jucători poate fi doar una din schimbările ce vor urma. Nu se știe ce mai rezervă viitorul în privința jocurile de noroc. Pot apărea noi restricții ce ar putea surprinde în cele mai neașteptate momente. Chiar și așa, soluții de a continua se vor găsi mereu.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER