Ştiri din zonă
Percheziții în județul Cluj la persoane bănuite de comerț ilegal cu tutun!
Publicat acum
6 anipe
de
Dorin CocișJoi dimineață, polițiștii specializați în investigarea criminalităţii economice din Dâmbovița, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice din Inspectoratul General al Poliției Române și a Parchetului de pe lângă Judecătoria Găești, au efectuat 25 de percheziții domiciliare, în 17 județe (Dâmbovița, Arad, Bacău, Dolj, Buzău, Caraș Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Sibiu, Suceava, Timiș și Vâlcea) și în București, la persoane bănuite de comercializare ilegală de tutun.
În urma descinderilor, de la domiciliile acestora, au fost indisponibilizate 1.500 de țigări confecționate artizanal, 5 instalații destinate prelucrării tutunului, 23 de instalații pentru introducerea tutunului, aproape 29.000 de tuburi de țigarete, peste 24 de kilograme de tutun mărunțit și peste 21 de kilograme de tutun foi.
Totodată, au fost audiate 91 de persoane bănuite a fi implicate în activitatea infracțională.
Activitățile au beneficiat sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și al serviciilor de investigare a criminalității economice din Arad, Bacău, Dolj, Buzău, Caraș Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Sibiu, Suceava, Timiș și Vâlcea și Sectorul nr. 1 București.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de deținere, producere și comercializare de produse accizabile, supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător.
Vă reamintim, la data de 15 martie, polițiștii de investigare a criminalităţii economice au desfășurat alte 98 de percheziții, în 22 de județe (Dâmbovița, Călărași, Ilfov, Olt, Dolj, Argeș, Arad, Bihor, Ialomiţa, Ilfov, Botoșani, Buzău, Cluj, Constanța, Covasna, Gorj, Hunedoara, Sibiu, Timiș, Prahova, Tulcea și Vâlcea) și în Capitală.
Au fost vizate persoane bănuite de comercializarea ilegală de tutun, depozite şi oficii utilizate pentru livrarea tutunului prelucrat.
Din cercetări, polițiștii au stabilit că, în perioada 2017-2019, cetățeni bulgari și români ar fi introdus, în mod frecvent, în România, tutun și frunze de tutun, prezentând la punctele de trecere a frontierei documente de însoțire a mărfii cu destinatar societăți comerciale din alte state din Uniunea Europeană.
În realitate, tutunul nu părăsea România, era descărcat în diferite locații clandestine din țară și transportat ulterior spre locul de prelucrare, fiind comercializat, folosindu-se, de regulă, serviciul de curierat.
Tutunul prelucrat ar fi fost promovat la vânzare în mediul online, pe site-urile de comerţ electronic, unde vânzătorul s-ar fi prezentat cu date de identificare false, folosind numere de telefon ale unor cartele prepay.
În activități au fost angrenați și specialiști ai Direcției Generale a Vămilor, cu 2 echipaje canine.