Conectează-te cu noi

Naţional

Postul Paștelui 2021. Mâine începe cel mai mare post. Ce nu e bine să faci

Publicat acum

pe

Pe 15 martie începe Postul Paștelui, orânduire care ține 40 de zile până la Învierea Mântuitorului Iisus Hristos. 

Anul acesta, credincioșii sărbătoresc Paștele Catolic pe data de 4 aprilie, în timp ce ortodocșii îl celebrează pe 2 mai. Duminică, 7 martie, este lăsata secului de carne, cunoscută sub numele de Duminica Înfricoșătoarei Judecăți. Această zi presupune că oamenii renunță complet la a mânca produse din carne, desfătându-se cu produse lactate.

Pe 14 martie are loc lăsata secului de lactate, cunoscută sub numele de Izgonirea lui Adam din Rai, cea care marchează momentul în care creștinii nu mai consumă brânză și alte produse din lactate. Postul Paștelui ține 40 de zile și 40 de nopți, același interval de timp pe care Iisus Hristos l-a ținut înainte de a predica Evanghelia.

Postul Paștelui Ortodox 2021 începe la jumătatea lunii martie și se termină pe 1 mai. Catolicii încep să țină Postul Paștelui 2021 a început pe data de 17 februarie și ține până pe 2 aprilie. Înainte de Săptămâna Mare are loc Duminica Floriilor, eveniment care reprezintă intrarea grandioasă a Mântuitorilui Iisus Hristos în Ierusalim. Creștinii ortodocși sărbătoresc Duminica Floriilor, în 2021, pe 25 aprilie, iar la catolici această sărbătoare se celebrează pe data de 28 martie. În această zi sfântă se urează La Mulți Ani tuturor românilor care poartă nume de flori, precum Violeta, Crina, Laur, Codruț, Margareta, Florin, Florentina, Narcisa, etc.

Postul Paștelui 2021. Ce reguli trebuie să respecți

Potrivit celor de la impact.ro, Postul Mare este împărțit în două perioade și anume: Postul Păresimilor și Postul Paștelui, care începe pe 15 martie și se încheie 40 de zile mai târziu, vineri, 23 aprilie, înainte de Sâmbăta lui Lazăr (24 aprilie). Postul Paștelui nu presupune doar abținerea oamenilor de la a mânca alimente ce conțin carne și brânză, ci este un proces spiritual, care te ajută să te gândești la lucrurile rele pe care le-ai făcut și să te căiești. Reprezintă abținerea de la a consuma alcool, tutun și abaterea de la poftele interzise și gândurile necurate, de orice fel.

Orânduielile Bisericii spun că, în Postul Paștelui, nu este bine să cânți sau să dansezi, deoarece această perioadă ne amintește de cele 40 de zile în care Iisus Hristos a suferit pentru iertarea păcatelor noastre, amintind de suferința Mântuitorului pe Cruce. De asemenea, organizarea evenimentelor în Biserică, nunți sau botezuri, este interzisă în Postul Paștelui.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER