Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Topul judeţelor unde sunt cele mai vechi maşini. Pe ce loc se află județul Cluj

Publicat acum

pe

varsta-parcului-auto-national-top-cluj

lfov, Bucureşti şi judeţul Argeş sunt cele trei zone în care vârsta medie a parcului auto este sub media naţională de 13,3 ani, la polul opus fiind jumatate din judeţele din Romania, unde media depăşeşte 14 ani, potrivit ZF.ro. Pe ce poziție se situează județul Cluj.

Potrivit datelor APIA, cele mai noi maşini să află în judeţul Ilfov, cu o medie a parcului de 10 ani, urmat de Bucureşti (10,6 ani) şi Argeş (12,6 ani).

Pe locul următor sunt Constanţa, Giurgiu, Călăraşi, Tulcea, Brăila, Galaţi, Vrancea, Braşov şi Iaşi, unde parcul auto are vârste medii cuprinse între 13 ani şi 13,5 ani.

În cazul judeţelor Ialomiţa, Prahova, Dâmboviţa, Vâlcea, Sibiu, Cluj, Bacău şi Neamţ, maşinile au în medie o vechime cuprinsă între 13,5 şi 14 ani.

Dar, în 22 din totalul de 42 de judeţe din România, parcul auto are o vechime medie de peste 14 ani, cu maxime de peste 15 ani în Mehedinţi, Sălaj, Arad, Caraş Severin şi Suceava.

Controalele efectuate în trafic anul trecut de către Registrul Auto la 81.702 vehicule din toată ţara au arătat că 5,55% (respectiv 4.535) dintre vehiculele controlate prezentau pericol iminent de accident.

Eliminarea Timbrului de mediu va genera serioase probleme de siguranţă în trafic, ca urmare a creşterii numărului de autovehicule vechi, multe dintre ele, într-o stare tehnică precară, departe de nivelul de conformitate cu normativele constructorului”, sunt de părere reprezentanţii APIA, asociaţie care a criticat repetat decizia autorităţilor de eliminare a taxei de timbru.

Conform datelor Registrului Auto, citate de APIA, 63,1% dintre vehiculele mai vechi de 15 ani au prezentat diferite neconformităţi (93% dintre acestea fiind datorită unor deficienţe legate de siguranţa rutieră), faţă de 48% dintre cele cu vârsta cuprinsă între 6 şi 8 ani, sau 28,5% la cele mai noi de 3 ani. ”Se demonstrează astfel, legatura directă între vârsta autovehiculelor şi riscul crescut pe care acestea îl reprezintă pentru ceilalţi participanţi la trafic, aceasta fiind destul de elocventă şi dacă analizăm teritorialitatea numărului de accidente cu urmări fatale, comparativ cu vechimea parcului auto din respectivele judeţe”.

 

Sursa – ZF.ro

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER