Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Urmările furtunii de ieri – 38 de localităţi din 15 judeţe afectate. Cum se prezintă județul Cluj

Publicat acum

pe

În urma ploilor căzute și a vântului puternic din cursul zilei de miercuri și din timpul nopții, au fost înregistrate efecte de vreme rea în Capitală și în 38 de localități din 15 județe: Alba, Argeș, Cluj, Dâmbovița, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Iași, Ilfov, Mehedinți, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Vaslui și Vâlcea, informează IGSU.

Pompierii din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență au acționat pentru evacuarea apei din cinci locuințe și 23 curți inundate. De asemenea, s-a intervenit cu accesorii grele de descarcerare și au fost îndepărtați 15 arbori, un stâlp de telefonie, un element de construcție căzut pe carosabil, un panou publicitar, fiind avariate 9 autoturisme.

Din cauza vântului puternic, 23 acoperișuri ale unor imobile au fost parțial sau total afectate.

În Capitală, pompierii au îndepărtat 13 copaci căzuți pe carosabil, autoturisme sau linii electrice. Pe șoseaua Viilor, un bărbat a decedat după ce a fost lovit de un arbore rupt de vânt.

În județul Ilfov s-a acționat pentru extragerea apei din 8 gospodării, pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil și pentru îndepărtarea elementelor instabile ale unui acoperiș.

Circulația rutieră a fost afectată temporar din cauza unor copaci căzuți pe carosabil pe DN1 în localitatea Comarnic (PH), pe DN64 în dreptul localităților Orlești și Ionești (VL), pe DJ702A în localitatea Potocelu (DB), pe DN12 în localitatea Tușnad (HR) și a unui panou publicitar în Deva (HD).

Peste 4.000 de pompieri militari cu 1.000 de mijloace tehnice au fost la datorie, în ultimele 24 de ore, pentru executarea misiunilor destinate limitării și înlăturării efectelor generate de fenomenele hidro-meteorologice periculoase.

În prezent se acționează în localitățile afectate de vremea rea pentru îndepărtarea tuturor urmărilor fenomenelor meteorologice și evaluarea pagubelor produse.

Având în vedere prognozele meteorologilor pentru perioada următoare, inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce situații de urgență.

Evoluția fenomenelor meteorologice periculoase este permanent monitorizată prin Centrul Operațional Național al IGSU, la nevoie fiind posibilă dislocarea în județele afectate a forțelor și mijloacelor din alte zone în care nu sunt înregistrate situații de urgență.

Furtuna a afectat, miercuri seară, acoperișurile a cinci gospodării din localitatea clujeană Chinteni, fără să fie înregistrate victime.

Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Ciprian Cornea, a declarat, pentru AGERPRES, că acoperișul unei anexe gospodărești a fost luat de vânt și aruncat pe acoperișurile altor case.

„La Chinteni, acoperișurile a cinci gospodării au fost afectate parțial. Acoperișurile au fost decopertate parțial și plouă în locuințe. E vorba de patru case și a cincea e o anexă cu un acoperiș de 60 mp, care a fost luat de vânt și dus pe casa vecină, unde a afectat vreo 10 mp de acoperiș. Lucrătorii noștri au îndepărtat elementele constructive de acoperiș care erau gata să cadă’, a spus Ciprian Cornea.

Tot din cauza furtunii au fost afectate cablurile de curent electric în două localități.

„Sunt și probleme cu firele de curent în două locații, una în Jucu de Sus și cealaltă în Turda. Acolo va interveni Electrica. Sunt scântei produse ca urmare a atingerii firelor, în Turda de pământ și în Jucu, firele între ele’, a mai spus Ciprian Cornea.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER