Ştiri din zonă
Patru polițiști din județul Bistrița-Năsăud, REȚINUȚI pentru LUARE DE MITĂ – VIDEO
Publicat acum
7 anipe
de
Dorin CocișPatru agenți de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Bistrița Năsăud — Serviciul Rutier au fost reținuți ieri, 28 august, cu mandate pentru 24 de ore, ca urmare a probatoriului administrat de ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) — Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Bistrița-Năsăud, într-un dosar penal de corupție al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița Năsăud. În cursul zilei de astăzi, cei patru vor fi prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită în formă continuată.
Ofițerii D.G.A. și procurorul de caz au documentat activități infracționale desfășurate în perioada octombrie 2015-august 2017, când, în baza aceleiași rezoluții infracționale, în mod repetat, în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, cei patru agenți de poliție au primit diverse sume de bani de la mai mulți conducători auto/participanți la trafic pentru a nu îndeplini sau pentru îndeplinirea necorespunzătoare a unor acte ce intrau în atribuțiile lor de serviciu.
Astfel, în noaptea de 27/28 august a.c., doi dintre agenții de poliție reținuți au fost prinși în flagrant în timp ce au primit de la un investigator sub acoperire suma de 150 lei pentru a nu întocmi proces-verbal de constatare a unei contravenții rutiere.
Ieri, ofițerii D.G.A., la delegarea și sub coordonarea procurorului de caz, au efectuat un număr de 5 percheziții domiciliare și la sediul unității unde agenții își desfășoară activitatea.
„La activități s-a beneficiat de participarea Serviciilor Județene Anticorupție Cluj, Sălaj, Mureș, Satu Mare și Maramureș, D.G.A. — Centrul Operațional 3, precum și Brigada de Operațiuni Speciale Cluj și Inspectoratul Județean de Jandarmi ‘Gelu Voievod’ Bistrița-Năsăud.
De asemenea, s-a beneficiat de sprijinul conducerii Inspectoratului de Poliție al Județului Bistrița-Năsăud.
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se precizează într-un comunicat de presă.