Dej | REVOLTĂTOR! Umilința îndurată de oameni pentru a ajunge la spital – VIDEO

Pintic Noroi

Imagini revoltătoare au fost surprinse de un bărbat, în cursul zilei de ieri, într-o localitate care aparține de municipiul Dej.

Locuitorii din Pintic, localitate aflată la o distanță de aproximativ 10 km de municipiul Dej, se confruntă în continuare cu drumuri impracticabile. Elevii care merg la școală sunt nevoiți să poarte la ei câte două perechi de încălțăminte – o pereche de cizme pentru noroi și o pereche de papuci curați pe care îi schimbă odată ajunși la microbuzul școlar și pe care îi folosesc pentru a intra în clasă.

La fiecare ploaie, drumul plin de denivelări devine aproape impracticabil, iar această situație nu este o noutate pentru autorități. De altfel, Primăria Municipiului Dej a fost sesizată în nenumărate rânduri despre situația dezastruoasă a drumurilor din localitatea Pintic, însă până în acest moment nu s-a făcut nimic, după cum spun localnicii.

Inclusiv taximetriștii se feresc de comenzile spre și dinspre această localitate.

Situația se schimbă când în ecuație intră un caz de forță majoră. În cazul unui incendiu sau în cazul unei calamități, pompierii din Dej ajung cu greu la locul solicitării, iar ambulanțele intervin cu dificultate până la poarta pacientului aflat în suferință. De multe ori, cetățenii se solidarizează și transportă ei pacienții până în drumul principal, pe brațe, în pături sau în cărucioare, deoarece ambulanțele nu pot interveni pe drumurile din localitate.

O astfel de întâmplare a avut loc ieri, 25 februarie, iar un localnic a și filmat cele petrecute. În imagini se poate observa cum mai mulți oameni se chinuie să transporte, prin noroi, o bătrână aflată într-un scaun cu rotile, până la drumul principal, pentru a fi transportată cu o mașină la spital.

Imaginile au fost postate pe un site de socializare, unde au strâns numeroase critici la adresa autorităților.

loading...
Categorii: Social-Cultură

Despre autor

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu*