Lucrări realizate de elevi din Dej, prezentate la Festivalul Media Adobe Youth Voices, în Brazilia – FOTO

Festival Adobe LAPI concurs (1)

Lucrările realizate de trei elevi ai Liceului Teoretic ”Alexandru Papiu Ilarian” Dej au fost selecționate și prezentate la Festivalul Media Adobe Youth Voices, în Brazilia.

România a fost din nou prezentă la Festivalul Media Adobe Youth Voices, care s-a desfășurat anul acesta în cadrul Conferinței Internaționale iEARN, în Brazilia. Dintre sutele de proiecte trimise de elevi din 60 de țări, 29 de lucrări au fost selecționate pentru a fi prezentate la Festival, două dintre ele fiind realizate de elevi ai Liceului Teoretic ”Alexandru Papiu Ilarian” Dej.

“The Price of Air/Prețul aerului” s-a numit lucrarea elevei Cristina Boldor, categoria poster, iar “United thorugh Diversity/Uniți prin diversitate” a fost numele filmulețului realizat de elevii Liana Toderean și Octavian Bora, la categoria video. Lucrările au fost realizate în cadrul opționalului “Proiecte colaborative online” sub coordonarea profesoarei Cornelia Platon.

“Informația, alfabetizarea media și digitală sunt necesare azi pentru a fi un cetăţean complet în societatea globală, iar înzestrarea tinerilor cu experienţa lumii reale şi mijloacele secolului 21 de comunicare a ideilor, de expunere a propriului potenţial şi de a acţiona în comunitatile lor se impune de la o vârstă tot mai timpurie. Tinerii pot reuşi mai bine în şcoală, muncă sau viaţă în general, când nevoile lor sociale şi emoţionale sunt întâmpinate și când le sunt asigurate multiple forme de exprimare de sine, dându-li-se șansa de a fi creativi în rezolvarea unor situații de viață reală. Ei pot să-și transmită mesajul către audiență în diferite formate media: fotografie, poster, imagine prelucrată, muzică, film”, a declarat pentru Dej24.ro prof. Cornelia Platon, Liceul Teoretic ’’Alexandru Papiu Ilarian’’ Dej (Manager program Adobe Youth Voices, Romania).

loading...

Despre autor

Răzvan Căucean

Jurnalist www.dej24.ro - Știri din Dej | Scriem istoria zi de zi

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu*