Conectează-te cu noi

Naţional

Mâine începe a doua sesiune a examenului de BACALAUREAT din acest an

Publicat acum

pe

note examen BAC

Mâine, 17 august 2015, începe cea de-a doua sesiune a examenului de BACALAUREAT din acest an.

La sesiunea august – septembrie a examenului de BACALAUREAT din acest an s-au înscris aproximativ 55.000 de absolvenți.

Luni, marţi şi miercuri vor fi evaluate competenţele lingvistice de comunicare orală, iar pe data de 24 august încep probele scrise.

CALENDAR BACALAUREAT (sesiunea august – septembrie 2015)

17-18 august 2015 – Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A

17-18 august 2015 – Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B

18 -19 august 2015 – Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C

20 – 21 august 2015 – Evaluarea competenţelor digitale – proba D

24 august 2015 – Limba şi literatura română – proba E)a) – proba scrisă

25 august 2015 – Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă

26 august 2015 – Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă

28 august 2015 – Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă

31 august 2015 – Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)

1-2 septembrie 2015 – Rezolvarea contestaţiilor

3 septembrie 2015 – Afişarea rezultatelor finale

Naţional

Festivalul NEVERSEA se implică în restaurarea Cazinoului din Constanța

Publicat acum

pe

Anul acesta, pentru a doua ediție a festivalului NEVERSEA, organizatorii își doresc să se implice și să fie un catalizator pentru comunitatea din Constanța, un oraș care a primit cu atâta căldură cel mai mare eveniment muzical de pe plajă din România, dar și pe cei peste 153.000 de participanți din întreaga lume.

În acest sens, organizatorii festivalului NEVERSEA alături de Primăria muncipiului Constanța demarează astăzi campania “S.O.S Cazino”, campanie prin care inițiatorii doresc să pună în valoare această clădire simbol a României dar și să contribuie la procesul de salvare a clădirii. Prima etapă din proiectul de reabilitare a capodoperei este conservarea, iar lucrările vor începe la finalul lunii Septembrie și vor fi finalizate până pe 14 noiembrie.

S.O.S Cazino este o invitație către toți românii care vor să rămână în istorie printre cei care au contribuit la salvarea acestei clădiri. Fiecare doritor poate să doneze începând de astăzi până pe 1 noiembrie pe site-ul NEVERSEA. Pe lângă inițiativa acestei campanii, organizatorii NEVERSEA vor dubla suma strânsă din donațiile făcute de către public.

„Pe lângă festival și pe lângă ceea ce oferim în cele patru zile, noi credem și în amprenta pe care vrem să o lăsăm în comunitate, dincolo de perioada festivalului. Ne-am dorit să fim inițiatorii dar și catalizatorii unei campanii care să pună în valoare orașul Constanța, iar obiectivul ales în acest sens este una dintre clădirile simbol ale României, Cazinoul din Constanța. Toți cei pe care îi leagă o amintire de această splendidă clădire pot contribui și împreună o putem salva”, a declarat EDY CHEREJI, Director de Marketing și Comunicare NEVERSEA.

„Vreau să le mulțumesc celor de la NEVERSEA pentru implicare dar și persoanelor publice care au crescut în Constanța și care susțin această campanie. Sper ca prin ceea ce se naște astăzi, să reușim să atragem lângă noi cât mai mulți sustinători ai proiectului de salvare, conservare, restaurare și, în final, de redare a acestui simbol, Constanței și României”, a declarat DECEBAL FĂGĂDĂU, primarul municipiului Constanța.

Kaufland România, unul dintre partenerii de tradiție a festivalului NEVERSEA susține această cauză și a dorit să se implice în această campanie, donând suma de 10.000 de euro.

„La Kaufland România urmărim cu atenţie provocările cu care se confruntă societatea românească şi acţionăm ca un partener de încredere, responsabilitatea socială fiind parte din ADN-ul companiei noastre. Dorinţa noastră este ca prin aceste investiţii să schimbăm vieţile românilor în mai bine, să aducem speranţă acolo unde aceasta lipseşte. Cazinoul din Constanța este un simbol al litoralului românesc și al acestei ţări. Impresionaţi de povestea fascinantă a monumentului, ne-am decis să ne implicăm în conservarea clădirii. Kaufland România vă asigură: puteţi conta pe noi, vom fi aici şi mâine să consolidăm, să clădim, să ne bucurăm împreună de rezultate”, a spus KATHARINA SCHEIDEREITER, CSR Manager Kaufland România.

Pentru a vedea din atmosfera de odinioară a cazinoului, organizatorii au pregătit în site-ul NEVERSEA și o experiență 360 despre cum arăta înainte și cum va arăta după, clădirea construită în 1910 și considerată o capodopera a stilul Art Nouveau în Europa.

Campania este susținută și de persoane publice care s-au născut și au crescut în umbra Cazinoului din Constanța, cum ar fi Alexandra Stan și Matei Dima.

S.O.S CAZINO este o inițiativă a festivalului NEVERSEA și a Primăriei municipiului Constanța, în parteneriat cu MAINSTAGE-THE AGENCY. Campania este susținută de Kaufland România.

NEVERSEA 2018 va avea loc în perioada 5-8 iulie, la Constanța.

 

Continuă să citești

Naţional

LOTERIA BONURILOR FISCALE: Valoarea bonurilor câştigătoare la extragerea de duminică, 17 iunie

Publicat acum

pe

La extragerea Loteriei Bonurilor Fiscale de duminică, 17 iunie, au ieşit din urne numerele 5, reprezentând ziua de emitere (5 mai 2018), şi 183, reprezentând valoarea bonurilor câştigătoare – între 183 şi 183,99 lei.

Duminică, 17 iunie, a avut loc o nouă extragere a Loteriei Bonurilor Fiscale – pentru tichetele emise în perioada 1-31 mai 2018 – în urma căreia au ieşit câştigătoare bonurile cu valori cuprinse între 183 şi 183,99 lei emise în data de 5 mai 2018.

Fondul de premiere pentru extragerea lunară este de un milion de lei, din care vor fi acordate cel mult 100 de premii.

După centralizarea bonurilor câştigătoare, dacă numărul acestora este mai mare de 100, va fi organizată cea de a doua extragere pentru determinarea a maximum 100 de bonuri câştigătoare.

Rezultatele extragerii sunt postate pe site-urile Ministerului Finanţelor Publice, Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi Loteriei Române, pentru o perioadă de minimum 30 de zile.

Depunerea cererilor de revendicare a premiului, de către deţinătorii de bonuri câştigătoare, se realizează începând cu prima zi după efectuarea extragerii, timp de 30 de zile, prin depunerea în original a bonului fiscal câştigător, alături de copia actului de identitate şi de o cerere, la orice administraţie fiscală din structura ANAF, acest termen reprezentând termen de decădere din dreptul de revendicare a premiului.

Formularul cererii poate fi obţinut gratuit de la administraţia fiscală la care se depune bonul fiscal.

Un bon fiscal este considerat câştigător doar dacă îndeplineşte cumulativ condiţiile prevăzute de lege, având înscrise elementele obligatorii care arată că a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat (de exemplu: logotipul şi seria fiscală ale aparatului de marcat electronic fiscal, data şi ora emiterii precum şi numărul de ordine). Fiecare unitate teritorială ANAF, la care se depun bonurile fiscale câştigătoare în prima etapă de selecţie, va elibera o copie a acestora cu menţiunea „conform cu originalul“, pe care va fi scris numărul unic de înregistrare.

În situaţia în care, după finalizarea perioadei de depunere a cererilor de revendicare, lista centralizatoare cuprinde cel mult 100 de cereri, premiul de un milion de lei este împărţit persoanelor care le-au depus, după verificarea autenticităţii bonurilor câştigătoare.

Dacă în urma centralizării listei bonurilor fiscale pentru care s-au revendicat premiile se constată depăşirea numărului de maximum 100 de cereri de revendicare, va fi organizată a doua extragere în vederea determinării a 100 de câştigători. În cazul realizării celei de a doua etape de selecţie în cadrul Loteriei Bonurilor Fiscale, va fi extras un număr din lista numerelor unice de înregistrare acordate bonurilor pentru care au fost revendicate premii. Şi această extragere va fi realizată cu urnele Loteriei Române, organizarea acesteia urmând să fie anunţată ulterior.

 

FOTO – Arhivă

Continuă să citești

Naţional

INFORMAREA METEO, prelungită de ANM! Se anunță ploi, grindină și intensificări ale vântului

Publicat acum

pe

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit informarea meteorologică de vreme rea valabilă pentru toată țara.

Potrivit meteorologilor, până astăzi la ora 21:00, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade scurte de timp cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și condiții de grindină. Pe arii restrânse vor fi cantități de apă de peste 20…30 l/mp.

 

FOTO – Arhivă

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare