PROTESTE la Salina Ocna-Dej. Muncitorii s-au BLOCAT în subteran (ACTUALIZARE)

Salina Ocna Dej

Mai mulți angajați ai Salinei Ocna-Dej protestează la această oră, muncitorii nemulțumiți aflându-se în subteran.

Aproximativ 30 de mineri din schimbul II și alți 30 care au intrat în schimbul de noapte protestează la această oră în subteran, spun sursele Dej24.ro, nemulțumiți că fondul de salarii a fost redus. Aceleași surse susțin că varianta de a protesta a fost discutată de mai multe ori în ultimele două săptămâni, dar s-au așteptat de fiecare dată lămuriri din partea conducerii. În cele din urmă, pare că muncitorii au cedat și mizează pe acest protest în subteran.

Se pare că minerii din tura de zi au refuzat să iasă din subteran după încheierea programului, iar cei care au intrat în această seară la muncă vor rămâne în subteran și dimineață.

Muncitorii de la Salina Ocna-Dej sunt nemulțumiți că fondul de salarii a fost redus din nou, vestea venind pentru ei ca un fulger, chiar înainte de sărbători. Conform unor surse care au dorit să rămână anonime, fondul de salarii s-ar fi redus cu aproximativ 5%, echivalentul a peste 2 miliarde de lei vechi.

Vă reamintim, pe 27 iunie 2014, aproximativ 70 de angajaţi ai Salinei Ocna-Dej s-au blocat în subteran cerând atunci, printre altele, majorarea salariilor și angajarea mai multor muncitori pentru munca în subteran. La acel moment s-au purtat mai multe negocieri în vederea soluționării nemulțumirilor lor, iar în cele din urmă muncitorii au renunțat la proteste după ce au făcut o înţelegere cu directorii sucursalei că vor primi un răspuns în următoarele două săptămâni.

Salina Ocna-DejACTUALIZARE marți, ora 7: Minerii din schimbul II au renunțat la protest, azi-noapte, în jurul orei 1:30. Chiar și așa, nu este exclus ca acesta să fie reluat în cursul zilelor următoare.

ACTUALIZARE ora 8: Producția se desfășoară în condiții normale, iar la această oră conducerea Salinei Ocna-Dej discută cu muncitorii pentru aplanarea conflictului.

ACTUALIZARE ora 8:15: Doi dintre directori, Francisc Torpenyi – director interimar al Salinei Ocna-Dej și Ovidiu Moldovan, director tehnic, poartă discuții cu minerii care au intrat la muncă acum dimineață.

Știre în curs de actualizare…

loading...
Categorii: Eveniment

Despre autor

Răzvan Căucean

Jurnalist www.dej24.ro - Știri din Dej | Scriem istoria zi de zi

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu*