Conectează-te cu noi

Politic

Gherleanul Adrian Oros, noul ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale

Publicat acum

pe

loading...

Gherleanul Adrian Oros este noul ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Acesta a depus jurământul în urmă cu puțin timp.

Adrian Oros s-a născut la data de 09.07.1965, în localitatea Gherla, județul Cluj. Este căsătorit și are un fiu.

Studii şi specializări

 • 1984 – 1989 – Facultatea de Medicină Veterinară;
 • 1996 – 2003 – Doctor în ştiinţe medicale – domeniul medicină veterinară.

Activitate profesională

 • 2005 – prezent – conf. univ. dr. Disc. de Toxicologie;
 • 1999 – 2005 – şef de lucrări Disc. de Toxicologie;
 • 1993 – 1999 – asistent univ. Disc. Patologie Medicală;
 • 1992 – 1993 – Coordonator Laborator Toxicologie – D.S.U. Cluj;
 • 2008 – 2012 – prodecan Fcd. de Med. Veterinară a U.S.A.M.V. Cluj Napoca;
 • 2012 – prorector al U.S.A.M.V. Cluj-Napoca.

Funcţii, activităţi într-un partid politic

 • 2003 – 2007 – Secretar PNŢCD Cluj;
 • 2003 – 2005 – Secretar general adj. PNŢCD, membru D.P.N;
 • 2005 – 2007 – membru Biroul Naţional de Conducere al PNŢCD;
 • 2008 – 2010 – vicepreşedinte PNL Cluj;
 • 2009 – 2012 – preşedinte PNL Cluj-Napoca;
 • 2010 – prezent – membru B.P.T.Cluj.

Funcţii, activităţi într-o organizaţie din administraţia publică centrală sau locală

 • 2000 – 2001 – Director al Direcţiei Sanitare Veterinare Cluj;
 • 2008 – 2009 – Director al Direcţiei Sanitare şi pentru Siguranţa Alimentelor Cluj.

Funcţii, activităţi în alte organizaţii naţionale

 • 2002 – 2007 – Preşedinte al Asoc. Gen. a Medicilor Veterinari Cluj;
 • 2007 – prezent – Preşedinte al Colegiului Medicilor Veterinari Cluj;
 • 2010 – prezent – Vicepreşedinte al Colegiului Medicilor Veterinari din România.

Activitate publicistică, ştiinţifică, în foruri academice

 • membru al Colegiului de redacţie al Revistei Române de Medicină Veterinară;
 • 2 manuale de specialitate;
 • 62 lucrări ştiinţifice publicate.

Distincţii, decoraţii

 • Diploma de Excelenţă – Gala Premiilor Media de Excelenţă – 2009;
 • Diploma „Gheorghe Ionescu-Brăila” a A.G.M.V.R. – 2011.

Politic

Alegerile locale se amână! Mandatele aleșilor locali, prelungite

Publicat acum

pe

loading...

Guvernul discută o ordonanţă de urgenţă care prevede amânarea alegerilor locale. Mandatele aleșilor locali vor fi prelungite.

Premierul Ludovic Orban a anunțat că alegerile locale vor fi amânate, urmând ca data la care va fi organizat scrutinul să fie stabilită ulterior. Trei instituţii – AEP, împreună cu Ministerul de Interne şi Ministerul Lucrărilor Publice – au iniţiat un proiect de ordonanţă de urgenţă de prelungire a mandatelor aleşilor locali până nu mai târziu de data de 31 decembrie 2020. Guvernul dezbate în acest moment ordonanța de urgență.

De asemenea, procedura de desfăşurare a alegerilor ar urma să se simplifice, în sensul în care partidele vor prezenta o singură listă de susținători cu 25.000 de semnături.

Continuă să citești

Politic

Alegerile locale ar putea avea loc în 6 luni de la încetarea stării de urgență

Publicat acum

pe

loading...

”Organizarea la termen a alegerilor locale a devenit o misiune cvasi-imposibilă, iar asupra celor parlamentare planează un mare grad de incertitudine”, susține preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP) Constantin Mitulţu – Buică, într-o scrisoare adresată președintelui, premierului, președintelui Camerei Deputaților și vicepreședintelui Senatului.

AEP propune prelungirea mandatelor actualilor aleşi locali şi organizarea alegerilor locale în şase luni de la încetarea stării de urgenţă.

”Epidemia de COVID – 19  a generat multiple consecinţe negative şi a avut un impact major asupra întregii societăţi româneşti. În acest context, organizarea la termen a alegerilor locale a devenit o misiune cvasi-imposibilă, iar asupra datei alegerilor parlamentare, ce ar trebui să aibă loc la finalul anului, planează un mare grad de incertitudine”, scrie Constantin Mituleţu – Buică, argumentând că foarte multe state şi-au amânat alegerile şi referendumurile programate în acest an.

De asemenea, statele care au decis să respecte datele de organizare a scrutinelor iau măsuri speciale pentru a evita contactele fizice şi pentru a asigura sănătatea publică.

În cazul României, alegerile locale ar urma să aibă loc în 28 iunie, iar hotărârile pentru organizarea lor ar trebui să intre în vigoare cel mai târziu la 13 aprilie.

Mituleţu-Buică menţionează că, indiferent de opţiune – organizarea scrutinului la terman sau amânare – este necesară modificarea legislaţiei primare, ceea ce implică o durată minimă între 3 şi şase luni înaintea demarării perioadei electorale propriu-zise.

Depăşirea termenului de 13 aprilie pentru anunţarea datei alegerilor locale presupune prelungirea mandatului actualelor autorităţi locale, care se poate face doar prin lege.

În aceste condiţii, AEP transmite şi un proiect de modificare a Codului Administrativ, prin care, pe durata stării de mobilizare, de război, de asediu sau de urgenţă, mandatele primarilor, consilierilor locali şi judeţeni şi ale preşedinţilor de CJ se prelungesc până la depunerea jurământului de către succesorii lor.

De asemenea proiectul menţionează că alegerile se organizează în cel mult şase luni de la data încetării stării de  mobilizare, de război, de asediu sau de urgenţă.

Continuă să citești

Politic

Cornel Itu: ”Am decis să donez jumătate din indemnizația de deputat”. Cum a ajutat spitalul din Dej?

Publicat acum

pe

loading...

Deputatul dejean Cornel Itu a anunțat, printr-un comunicat de presă, că își donează jumătate din indemnizația de parlamentar pentru achiziționarea unor echipamente medicale. De asemenea, a ajutat și spitalul din Dej.

”În această perioadă dificilă pentru întreaga țară, cadrele medicale și personalul auxiliar sunt eroii naționali! Sunt cei care ne salvează viețile prin activitatea lor și sunt, totodată, cei care se expun direct pericolului de infectare! Sunt alături de personalul medical și depun toate eforturile pentru a-i sprijini cu echipamente medicale de care au urgentă nevoie. Alături de colegii mei din Grupul Parlamentar al PSD, am decis să donez jumătate din indemnizația de deputat, pentru achiziționarea de echipamente medicale. Totodată, am ajutat Spitalul Municipal Dej cu 1.000 de perechi de mănuși de unică folosință, iar în perioada următoare sper să pot furniza și alte materiale necesare. De asemenea, am sprijinit financiar, printr-o donație, Spitalul municipal Dej.

Pe de altă parte, așteptăm cu toții ca Guvernul să își facă datoria, nu doar să promită și să dea sfaturi! E nevoie de acțiune urgentă! PSD vrea modificarea, de urgență, a legislației, altfel încât consiliile locale și județene să poată aloca, la rândul lor, bani pentru dotarea spitalelor!”, a transmis Cornel Itu – deputat PSD Circumscripţia 13 – Cluj printr-un comunicat de presă.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare