Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

15 cazuri de gripă la elevi în școlile din județul Cluj!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

În școlile clujene s-au înregistrat 15 cazuri de gripă la elevi, scrie Radio Cluj. Acestea sunt confirmate de Direcția de Sănătate Publică, potrivit inspectorul general școlar, Valentin Cuibus.

Sunt cazuri confirmate de gripă, dar sunt foarte puține, deci vorbim despre 15 persoane, confirmate de DSP”, a spus Valentin Cuibus.

În fiecare dimineață, cadrele didactice fac triajul în clase, fiind depistați elevii care prezintă simptome ale virozei sau gripei. Cursurile se suspendă doar dacă peste 20% dintre elevii unei clase absentează 3 zile consecutiv.

Șeful DSP Cluj, medicul Mihai Moisescu, enumeră câteva măsuri care trebuie respectate în această perioadă.

Se impune aplicarea acelor măsuri după terminarea orelor de curs a curățeniei generale și a dezinfecției, în pauze se face aerisirea. Aerisirea este o metodă de dezinfecție și bineînțeles normele de igienă individuală și de grup, spălatul pe mâini. Educația privind igiena tusei și strănutului, utilizarea batistelor de unică folosință. O altă recomandare foarte importanță: dacă copiii prezintă semne de afectare respiratorie, le curge nasul, îi doare gâtul, tușesc au subfebrilități, trebuie izolați la domiciliu, consultăm medicul de familie și luăm medicația indicată”, a spus, conform sursei citate, Mihai Moisescu, șeful DSP Cluj.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

TU AI DAT LIKE?

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER