Conectează-te cu noi

Naţional

5 sectoare de activitate care vor fi în topul pieței de muncă din România în anul 2022

Publicat acum

pe

Piața locurilor de muncă din țara noastră se anunță a fi una promițătoare în următorul an, după ce majoritatea sectoarelor de activitate au demonstrat că sunt capabile să înflorească chiar și în vremurile actuale.

În ultimul timp, oamenii au tendința de a aprecia locurile de muncă dinamice în care pot interacționa, așa că nu este de mirare că anumite cariere bazate pe comunicare, precum sunt cele în resurse umane, asistență medicală și divertisment online se regăsesc pe lista preferințelor multor angajați. Meseria de a găzdui mese virtuale în sfera jocurilor de cazino a devenit, de asemenea, foarte populară, cu jocul de ruletă în frunte, unul dintre cele mai populare titluri disponibile online. Cu toate acestea, odată cu schimbările din ultimii ani, profesiile mai independente, dar care sunt totuși creative, precum cea de redactor sau de designer de interior sunt foarte populare, în special în rândul femeilor.

În continuare, vom enumera 5 dintre domeniile de activitate care vor fi în fruntea pieței de muncă în România anului 2022.

Resurse umane

78% dintre managerii români chestionați de EXEC-EDU au convingerea că recrutarea va fi dificilă în următorul an, după ce 90% dintre respondenți au fost de acord și cu faptul că găsirea noilor colegi a reprezentat o provocare pentru angajatori în anul 2021. Pe lângă această realitate se adaugă și faptul că, în România, salariul minim va crește până la 2550 lei brut de la 1 ianuarie 2022. Și cum concurența în ceea ce privește „head hunting-ul” este deja acerbă de câțiva ani, este evident că foarte multe industrii vor pune accentul pe sectorul resurselor umane, pentru a-și putea îndeplini obiectivele în următoarea perioadă.

Sănătate

Domeniul sănătății a început să devină atractiv pe piața de muncă din România în primăvara anului 2018, atunci când salariile cadrelor medicale au fost majorate cu cel puțin 70%. Alte creșteri au fost înregistrate începând cu 1 iulie 2020 și alte majorări sunt deja planificate pentru anul 2022. Sistemul autohton de sănătate are un deficit de 15.000 de specialiști. Întrucât cererea din acest domeniu este mult mai mare decât oferta, atât medicii din străinătate, cât și tinerii absolvenți vor avea numeroase oportunități să lucreze în acest domeniu în următorii ani.

Marketing

Întrucât o mare parte dintre afaceri au fost nevoite să-și mute cel puțin o parte din activitate online, cererea din acest domeniu a devenit pur și simplu uriașă. Programatorii au început să fie suprasolicitați, iar industria de marketing online a înregistrat creșteri spectaculoase. Astfel au apărut noi oportunități în zona de PR, Copywriting, Social Media, SEO și așa mai departe, însă trendul global pare să fie centrat asupra conținutului video, urmând ca în viitor, accentul să fie pus pe realitatea virtuală (VR) și pe realitatea augmentată (AR).

Divertisment

Evenimentele din ultimii ani au afectat anumite industrii, dar, în paralel, au creat numeroase locuri de muncă în mediul virtual. Divertismentul este una dintre numeroasele industrii care s-au mutat online. În țara noastră, accesul pe stadioane și în sălile de jocuri a fost interzis pentru o lungă perioadă de timp, iar asta a lăsat loc dezvoltării unor alte forme de divertisment. În ultimii ani, sporturile electronice au câștigat teren în fața celor clasice, generând numeroase locuri de muncă în zona de divertisment online. Același lucru se poate spune și despre industria de jocuri de cazinou, care deși a înregistrat scăderi în sectorul terestru, a lăsat numeroase cereri de angajare pentru crupieri online, iar specialiștii spun că trendul se va menține și în anul 2022.

Design interior

Motivul pentru care cererea de design interior a crescut în țara noastră se datorează în principal schimbărilor care au avut loc în ceea ce privește mutarea locurilor de muncă la domiciliu, dar și a îmbunătățirii traiului, venit pe urma creșterii economice înregistrate de afacerile din țara noastră în ultimii doi ani. Piața imobiliară din România se află într-o continuă ascensiune, întrucât multe persoane și-au regândit strategia de viață, bazându-se pe faptul că vor continua să lucreze „remote” de acum încolo. Și pentru că oamenii au început să-și petreacă mai mult timp în case, aceștia sunt mai preocupați să-și înfrumusețeze locuințele.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER