Conectează-te cu noi

Politic

7 motive să-l votăm pe Theodor Paleologu președinte!

Publicat acum

pe

loading...

”La alegerile prezidențiale din 2014, ne-am unit în speranța de a pune un președinte capabil și cu o majoritate incredibilă atât românii din afară cât și cei de acasă l-au ales pe Klaus Iohannis. Cinci ani mai târziu, realizăm că am trecut prin cei mai grei ani pentru o Românie conectată european, îngenuncheați de jocurile de putere dintre un Guvern deficitar și un președinte inactiv, fără curaj, cu cele mai multe vacanțe la activ dintre toți președinții. Campania prezidențială din 2019 ne arată cât de tare a scăzut calitatea vieții politice din România, unii candidați au fugit de dezbatere, alții s-au plimbat prin SUA să se întâlnească cu adjuncții unor personaje politice complet necunoscute. Realitatea României de azi ne îndeamnă să alegem duminică foarte curajos viitorul Președinte al României. Un om politic desăvârșit, nu un om mascat în maxime goale sau oameni de afaceri care au făcut afaceri dubioase cu statul sau cu fonduri europene.

       Iată cele 7 motive pentru care trebuie să-l votăm pe Theodor Paleologu duminică:

1. Este singurul candidat care deține experiență reală în politica externă. Nu va face gafe la întâlnirile politice internaționale!

2. Este, într-adevăr, singurul candidat antreprenor din sectorul privat care a dezvoltat o afacere din propriile resurse. Casa Paleologu este o afacere educativă 100% privată!

3. Are ca scop introducerea meritocrației în structura socială prin decizii similare cu cele luate la Casa Paleologu.

4. Propune reforme constituționale care să repare incapacitatea de a rezolva crize politice actuale.

5. Are curajul să discute despre schimbarea formei de guvernământ, având în vedere că forma actuală eșuează în România.

6. Încurajează România să ocupe în Uniunea Europeană și NATO poziția de partener egal, nu de subordonat.

7. Este singurul candidat care a înțeles că deciziile luate ca Președinte se fac prin dialog și consens!

…și, să nu uităm, a studiat la Universitatea École Normale Supérieure din Paris unde nici măcar Președintele Franței, Emmanuel Macron nu a fost acceptat”, transmite PMP printr-un comunicat de presă.

Politic

Dej | Cum s-au desfășurat alegerile prezidențiale în urmă cu cinci ani? CINE s-a impus la nivel de municipiu

Publicat acum

pe

loading...

În urmă cu cinci ani, pe 2 noiembrie 2014, românii alegeau următorul președinte al României.

Atunci, în primul tur al alegerilor prezidenţiale, Klaus Iohannis s-a impus la Dej, la o diferență de 1212 voturi. Candidatul ACL la Cotroceni a obţinut 6537 de voturi, reprezentând 40,83% din voturile alegătorilor dejeni. Contracandidatul său, PSD-istul Victor Ponta fost votat de 5325 persoane (33,26%). Interesant era că, într-un municipiu considerat ”roșu”, Ponta s-a impus atunci în doar patru secții de votare din cele 26. În total, la Dej au votat 16.009 persoane.

În 2014, în primul tur al alegerilor prezidențiale, la nivelul municipiului Dej, podiumul a fost completat de Hunor, cu 5,41% (866 voturi), urmat de Elena Udrea 4,58% (733), Călin Popescu Tăriceanu 3,60% (577), Macovei 3,50% (561), Diaconescu 2,82% (451), Vadim 2,33% (373), Funar 1,43% (229), Meleșcanu 1,03% (165), Szilagyi 0,69% (110), Brînză 0,22% (36), Rotaru 0,17% (27) și Amariței 0,12% (19).

Continuă să citești

Politic

Theodor Paleologu câștigă dezbaterea electorală finală

Publicat acum

pe

loading...

Ieri a avut loc dezbaterea electorală finală între candidații la funcția de Președinte al României, găzduită de Europa FM și moderată de către Moise Guran.

”La dezbaterea electorală au fost prezenți Theodor Paleologu, Kelemen Hunor, primii, de fapt care au avut o dezbatere în campania prezidențială și Dan Barna. Actualul președinte, Klaus Iohannis și fostul prim-ministru al României, Viorica Dăncilă, vinovații situației din România actuală nu s-au prezentat la dezbatere.

Theodor Paleologu, candidatul PMP la funcția de Președinte al României a excelat în a oferi răspunsuri concrete despre proiectele sale de lungă durată pentru îmbunătățirea situației naționale atât pe plan intern, cât și extern. Și-a reconfirmat identitatea politică de liberal clasic, conservator moderat și creștin democrat. Experiența sa diplomatică l-a diferențiat de contracandidații prezenți la dezbatere. De asemenea, eforturile sale de antreprenor în a crea și dezvolta Casa Paleologu, școala privată fără bani publici îl aduc și mai aproape de electoratul ce provine din sectorul privat și se luptă cu tirania birocrației și politizarea acordării de fonduri.

Întrebat cum ar lucra alături de un Guvern ostil, făcându-se referire la cazul Iohannis și Guvernul PSD, candidatul PMP, Theodor Paleologu a declarat: „un Guvern diferit nu este neapărat un Guvern ostil. Greșeala a fost să dea mereu șanse peste șanse Guvernului PSD. Iohannis nu este vinovat în mod direct, evident că nu, dar este vorba despre neputința sa. I-a lipsit curajul.”

În ceea ce privește depolitizarea educației, o temă abordată în cadrul dezbaterii de către candidați, Theodor Paleologu a propus desființarea inspectoratelor școlare în forma actuală care au devenit un flagel alături de funcțiile ocupate de  „rectorul politician”, adică eliminarea din învățământ a funcțiilor cu influență politică. De asemenea, educatorii trebuie să se concentreze pe rolul lor pedagogic, nu să fie prinși sub mormane de hârtie și obligații administrative după cum a precizat candidatul PMP, Theodor Paleologu.

Diplomatul și profesorul, Theodor Paleologu și-a dovedit calitățile pentru care a fost ales candidat de către Partidul Mișcarea Populară, iar soluțiile concrete aduse problemelor României punctate în cadrul dezbaterii îl confirmă ca un viitor Președinte capabil și implicat”, transmite PMP printr-un comunicat de presă.

Continuă să citești

Politic

Cornel Itu anunță construirea drumului Someș Expres, care va trece pe lângă Dej! Centura Dejului va rămâne una dintre prioritățile acestuia

Publicat acum

pe

loading...

Deputatul dejean Cornel Itu vine cu precizări referitoare la eșecul demarării procedurilor de desemnare a constructorului centurii ocolitoare a municipiului Dej.

Centura ocolitore a municipiuluI Dej a fost și va rămane una dintre prioritățile activității mele parlamentare. În ciuda afirmațiilor care au apărut de-a lungul timpului în presă prin care s-a încercat scoaterea în evidență a lipsei mele de interes față de acest subiect, reamintesc că eforturile mele în această direcție au început în aul 2011 și au continuat pană în acest moment.

După ce inițial centura ocolitoare a municipiului Dej a fost inclusă în Master Planul General de Transport, acesta s-a modificat ulterior într-o variantă care nu mai presupunea și construcția centurii.

Legea bugetului de stat pe anul 2019 adoptată în data de 15 februarie a cuprins finanțarea lucrărilor pentru varianta de ocolire a municipiului Dej. Lucrarea, avand o valoare estimată a contractului este de 104.525.520 lei fără TVA (22 milioane euro), a fost scoasă la licitație, însă în cadrul acestei proceduri a fost depusă o singură ofertă declarată neadmisibilă. Potrivit Raportului procedurii de anulare nr.92/52178/25.07.2019, în conformitate cu prevederile art.212 alin (1) lit a) din Legea 98/2016 privind achizițiile publice cu modificările și completările ulteriore, conform cărora <Autoritatea contractantă are obligația de a anula procedura de atribuire a conractului de achiziție publică în următoarele cazuri: a) dacă nu a fost depusă nicio ofertă/ solicitare de participare sau dacă nu a fost depusă nicio ofertă admisibilă>”, a spus social-democratul dejean.

Deputatul dejean vine însă cu o veste bună și anunță construirea drumului Someș Expres, al cărui traseu se va afla în apropierea municipiului Dej.

În schimb, o veste bună este construirea drumului Someș Expres al cărui traseu se află în vecinătatea municipiului Dej pe direcția N-NE avand totodată și funcțiune de ocolire a acestui municipiu precum și a celorlalte municipii în proximitatea cărora se va desfășura traseul, preluand traficul de transit și periurban care în prezent traversează localitățile. Pentru acest obicectiv a fost devansată promovarea procedurii de achiziție publică pentru “Elaborare Studiu de Fezabilitate Drum de mare viteză Baia-Mare-Suceava: Lot 1 Baia Mare- Bistrița, Lot 2 Bistrița-Vatra Dornei și Lot 3 Vatra Dornei-Suceava”. Procedura este în derulare, aflandu-se în faza de verificare ANAP pentru postare în SICAP”, a conchis deputatul Cornel Itu.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare