Conectează-te cu noi

Naţional

În 9 luni, ANAF a colectat 63 de miliarde de lei de la marii contribuabili

Publicat acum

pe

ANAF

În primele nouă luni ale acestui an, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a colectat 63,21 miliarde lei de la marii contribuabili administraţi, cu 351,99 milioane lei mai mult faţă de programul prevăzut de legile bugetare anuale.

La bugetul de stat s-au colectat 48,1 miliarde lei, din care la impozitul pe profit 4,63 miliarde lei, cu 83,71 milioane mai mult faţă de programul prevăzut; la impozitul pe venit s-au colectat 5,39 miliarde de lei, gradul de realizare a programului fiind de 94,88%; TVA colectată – 15,99 miliarde de lei faţă de 16,15 miliarde de lei program prevăzut (diferenţa este de doar un procent, în condiţiile în care cota de TVA a fost redusă); accize – 18,87 miliarde de lei colectaţi, faţă de 18,58 miliarde de lei prevăzuţi în program; „rest venituri” – 3,2 miliarde de lei colectaţi, faţă de 2,86 miliarde de lei prevăzuţi în program;

La bugetul fondului naţional unic pentru asigurări sociale de sănătate s-au colectat 4,86 miliarde de lei, cu 0,5% în plus faţă de programul de 4,6 miliarde de lei.

La bugetul asigurărilor sociale de stat au fost încasaţi 9,77 miliarde de lei, gradul de realizare a programului fiind de aproximativ 98%.

La bugetul asigurărilor sociale pentru şomaj s-au colectat 473,21 milioane de lei, gradul de realizare a programului fiind de 101,01%.

Veniturile colectate de ANAF sunt aferente principalelor patru bugete componente ale bugetului general consolidat, respectiv: bugetul de stat, bugetul naţional unic pentru asigurări sociale de sănătate, bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetul asigurărilor sociale pentru şomaj.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER