Conectează-te cu noi

Eveniment

Pilotul din Dej care s-a catapultat din MIG este conştient, cooperant, stabil hemodinamic şi respirator

Publicat acum

pe

Ministerul Apărării a anunţat că pilotul din Dej care s-a catapultat din MIG-ul prăbuşit în judeţul Mureş este conştient, cooperant, stabil hemodinamic şi respirator.

Ministerul Apărări a anunat, miercuri, că locotenent-comandorul Andrei Criste, pilotul aeronavei MIG 21 LanceR prăbuşită marţi în judeţul Mureş, a fost valuat de o echipă multidisciplinară de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” din Bucureşti.

”În urma consulturilor de specialitate şi a investigaţiilor clinice şi paraclinice efectuate, locotenent-comandorul Andrei Criste a fost internat, în Secţia ATI, cu diagnosticul politraumatism prin catapultare. Pilotul este conştient, cooperant, orientat temporo-spaţial, stabil hemodinamic şi respirator”, a transmis MApN.

Conducerea MApN şi echipa medicală se află în contact permanent cu familia lui.

Vă reamintim, o aeronavă MiG 21 LanceR din cadrul Bazei 71 Aeriană Câmpia Turzii, care efectua un zbor de instrucție, s-a prăbușit, ieri, în apropierea localității Dedrad, județul Mureș, într-o zonă nelocuită. ”În timpul executării misiunii, pilotul a raportat că se află într-o situație de urgență și s-a catapultat, aeronava prăbușindu-se în zona localității Dedrad, județul Mureș, în afara ariilor locuite. Celelalte două aeronave au revenit în bază, în siguranță, în jurul orei 15.00. Cazul este cercetat de Parchetul Militar, iar circumstanțele accidentului vor fi investigate de o comisie numită de șeful Statului Major al Apărării. De asemenea, în conformitate cu procedurile-standard, au fost sistate zborurile de instrucţie cu acest tip de aeronavă până la finalizarea anchetei de specialitate”, au precizat reprezentanții MApN.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER