Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Ziua Veteranilor de Război | Col (r) din Gherla, în vârstă de 108 ani, PREMIAT – FOTO

Publicat acum

pe

Ziua de 29 aprilie aduce împreuna militari și civili, întreaga societate, pentru a-i sărbători pe românii care și-au apărat țara în cea de-a doua conflagrație mondială. Ziua Veteranilor de Război reprezintă un moment de suflet pentru Armata României și, mai ales, un prilej de a le prezenta onorul celor care au scris parte din istoria țării și a instituției apărării.

Cu prilejul sărbătoririi Zilei Veteranilor de Război, în cadrul campaniei naționale „RECUNOȘTINȚĂ VETERANILOR DE RĂZBOI”, în semn de recunoștință pentru tot ceea ce au sacrificat, dăruit și realizat în numele României, o echipă din cadrul comandamentului Bazei 4 Logistică  „TRANSILVANIA” a vizitat veteranii de război din zona de responsabilitate, pentru a le înmâna o scrisoare de recunoștință transmisă de ministrul apărării naționale, diplome, plachete și pachetelor cadou. Cel mai longeviv dintre ei este domnul colonel în retragere Rus Iosif din Gherla, care are onorabila vârstă de 108 ani, urmat de domnul căpitan în retragere Pop Gheorghe, în vârstă de 101 ani.

În Garnizoana Dej, în toate unitățile militare, s-au organizat simpozioane dedicate acestei zile, unde au fost prezentate teme specifice.

”O mare parte dintre veteranii care au luptat pentru țară, sub culorile drapelului național nu se mai află printre noi. Respectul și prețuirea noastră se cuvin atât lor cât si celor care sunt încă mărturii vii, veteranii și văduvele celui de-Al Doilea Război Mondial.

Manifestările dedicate sărbătoririi Zilei Veteranilor de Război s-au încheiat cu o Ceremonie militară de depuneri de coroane și jerbe de flori, în data de 28 aprilie începând cu ora 10.00, la Monumentul Eroilor din Cimitirul Dealul Florilor.

Punem eroii înaintea noastră și Țara înaintea tuturor!”, a transmis comandantul Garnizoanei Dej, colonel dr. Ioan Munteanu.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER