Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Ocolul Silvic Dej, alături de sute de elevi din Dej, în ”Săptămâna Verde” – FOTO

Publicat acum

pe

În cadrul ”Săptămânii Verzi”, sute de elevi din Dej au fost mai aproape de natură și au aflat informații prețioase despre pădurile din zona orașului nostru, grație mai multor campanii educative desfășurate de Ocolul Silvic Dej, condus de inginerul silvic Radu Emilian.

Campaniile au început la Grădinița ”Paradisul Piticilor” Dej și la Școala Gimnazială Nr. 1 (inclusiv corpul din Ocna Dejului) prin conferințe, dialog direct cu copiii și prin demonstrații practice. Apoi, a venit rândul elevilor de la Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” să aibă parte de o prezentare interactivă, iar ulterior să li se răspundă diferitelor curiozități despre pădure.

Dacă în luna martie sesiunile de informare și prezentare s-au desfășurat exclusiv în unități de învățământ, de îndată ce vremea a fost mai prietenoasă, campaniile Ocolului Silvic Dej au continuat la Pepiniera Silvică Sălișca, acolo unde au ajuns elevi de la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” și Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu”. De la sămânță la puieți, copiii au aflat cum se ”face” o pădure și au participat la o acțiune de plantare a arborilor ornamentali pe care Ocolul Silvic Dej îi produce.

Campaniile educative realizate la inițiativa inginerului silvic Radu Emilian, șeful Ocolului Silvic Dej, au fost un real succes. În doar câteva săptămâni, sute de elevi au putut să înțeleagă ciclul de viață al arborilor din zonă, stadiile de dezvoltare ale acestora, beneficiile pe care exploatarea corectă a pădurii le poate aduce unei comunități, fauna specifică pădurilor din regiunea noastră, dăunătorii naturali ai pădurilor și pericolele care decurg din exploatarea incorectă a acestor ecosisteme.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER