Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Voluntariat la Liceul Tehnologic ”Someș” Dej – FOTO

Publicat acum

pe

Grupul de voluntari Impact din cadrul Liceului Tehnologic Someș a finalizat proiectul ”Întinde mâna, vreau să mă cunoști!”. Acesta s-a derulat în perioada martie-iunie 2024, în parteneriat cu Liceul Tehnologic Special Dej.

Scopul acestui proiect a fost acela de a sensibiliza elevii, profesorii din unităţile de învăţământ și implicit comunitatea cu privire la cooperarea şi colaborarea educaţională, integrarea în comunitate a copiilor cu CES sau defavorizaţi social, plecându-se de la premisa că fiecare copil/ tânăr este unic, valoros şi trebuie sprijinit și încurajat să îşi găsească un loc între ceilalţi membri ai societăţii, scoțând în evidență și valorificând calitățile și abilitățile fiecăruia prin munca în echipă și comunicare. 

Un alt aspect urmărit a constat în reducerea marginalizării copiilor cu CES, cu dificultăţi de învăţare, precum şi schimbarea mentalităţilor şi atitudinii elevilor, cadrelor didactice faţă de aceştia, cât și mijlocirea de către elevii din şcoala de masă a unei mai bune integrări sociale a elevilor cu CES prin implicare directă în formarea autonomiei personale a acestora.

Fiecare parte implicată în proiect a contribuit la buna desfășurare a activităților proiectului. Acestea au fost multiple și au constat în principal în ateliere de lucru, unde elevii şi profesorii au realizat o serie de activități: activități de cunoaștere și socializare, jocuri interactive, confecţionare de obiecte decorative, activități ecologice, în aer liber, activități culinare.

Cunoașterea diferitelor aspecte ale vieţii, socializarea, stabilirea de relaţii de prietenie și colegialitate, între elevii celor două școli au fost argumente care au susţinut acest proiect. În cadrul întâlnirilor, elevii au socializat și și-au exprimat gândurile și sentimentele prin comunicare verbală și joc indiferent de vârstă, sex, dizabilitate, rasă, etnie, origine, religie sau statut economic.

”Elevii implicați în proiect au devenit capabili să înţeleagă lumea în care trăiesc si să o transforme, să se cunoască pe sine si să se transforme, să recepteze si să transmită mesaje, exprimându-și gândurile și sentimentele prin comunicare verbală, joc sau prin diferite ateliere.

Voluntarii dăruiesc, voluntarii învaţă, voluntarii experimentează, voluntarii lucrează in echipă. Prin implicarea în activităţile de voluntariat s-a dezvoltat empatia, sensibilitatea sufletească, dăruirea, atenţia la nevoile celor din jurul nostru.

În concluzie, implicarea în activităţile de voluntariat va dezvolta celor implicaţi abilităţi şi competenţe sociale, cum ar fi spiritul civic, solidaritatea şi toleranţa, încrederea în sine şi în ceilalţi.

Fiecare copil este unic, are valoare inestimabilă, capacități și posibilităţi diferite de dezvoltare. Recunoaşterea particularităţilor fiecărui copil impune răbdare, dragoste și ne obligă, în egală măsură, să oferim oportunități de dezvoltare într-un mediu stimulativ și afectiv.

Mulțumim Fundației Noi Orizonturi pentru finanțarea proiectelor câștigate la Competiția CAMPIONII PLANETEI 2023-2024”, a transmis prof. Alice Solomean, coordonatorul proiectului ”Întinde mâna, vreau să mă cunoști!”.

Reclamă
2 Comentarii

Protejat cu parola. Introdu parola pentru a vedea comentariile.

  1. gima

    2024-06-22 la 10:39:00 AM

    Tare aș vrea să știu câți absolvenți ai Liceului SOMES și-au dobândit DIPLOMA DE BACALAUREAT.Mă refer la ultimii 159 de ani.

  2. Pingback: Diversifică-ți interesele și descoperă noi orizonturi încercând hobbyuri captivante - Dej24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER