Social-Cultură
E oficial! Pentru al doilea an consecutiv, cel mai bun gulaș se face la Dej – FOTO
Publicat acum
9 anipe
de
Dorin CocișO echipă din Dej a obținut locul I la un concurs de gătit gulaș, organizat într-o pădure in județul Bistrița Năsăud.
Duminică a avut loc în Pădurea Schullerwald, din județul Bistrița Năsăud, cea de-a V-a ediție a unui concurs de gătit gulaș, organizat în cadrul evenimentului „Maialul Bistrițean Maghiar”.
La acest eveniment s-au înscris 20 de echipe, care au încercat, după rețete proprii sau după rețete moștenite din familie, să realizeze cel mai bun gulaș din zonă.
Premiul I a revenit echipei „Niște Țărani” din Dej, care a reușit să impresioneze juriul cu gulașul care a fost preparat în mai multe ore.
Echipa dejenilor, condusă de Radu Coroian, a făcut o bună impresie și cu standul pregătit în cadrul acestui concurs, care a inclus un car, dar și o masă cu condimente. Dacă anul trecut echipa de la Dej a avut ca și mascotă un ieduț, anul acesta grupul a mizat pe o căpriță.
Dejenii au pregătit ieri mai multe tipuri de gulaș, unul de post, unul cu pește, dar și unul tradițional, în total echipa mixând mai multe ingrediente pentru un total de 6 feluri de gulaș.
PREMIUL I – Echipa „Niște Țărani” Dej
PREMIUL II – Echipa „Pompierilor”
PREMIUL III – Echipa „Pop Mircea și prietenii”
După prepararea gulașului, cele câteva sute de persoane prezente în pădure s-au înfruptat din bunătățile pregătite la ceaun de către concurenți.
Vă reamintim, anul trecut echipa „Papila Gustativă” din Dej a câștigat premiul I în cadrul acestui concurs.
Sursă FOTO – timponline.ro
CITEȘTE ȘI: