Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Eroii căzuți în Primul Război Mondial, comemorați și la Dej – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Eroii cazuti Primul Razboi Mondial Dej comemorare

În această dimineață, la Monumentul Eroilor din cimitirul Dealul Florilor din Dej, s-a desfășurat o acțiune de comemorare a eroilor căzuți în luptă sau în prizonierat în cadrul Primului Război Mondial.

Evenimentul a debutat în jurul orei 10:00 cu un serviciu religios dedicat pomenirii eroilor, urmat de un moment de reculegere în memoria celor care s-au jertfit pentru țară, ulterior, cei prezenți depunând flori și candele la mormintele celor căzuți.

Manifestările, organizate de Garnizoana Dej, s-au desfășurat cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial. De altfel, Ministerul Apărării Naţionale a organizat diferite ceremonii militare şi religioase în memoria celor peste 330.000 de militari care şi-au dat viaţa pentru ţară în timpul acestei conflagraţii, la nivelul întregii țări.

La Dej, evenimentul s-a bucurat de prezența a numeroase oficialități locale și regionale, reprezentanții mai multor instituții, numeroase cadre militare active, cât și cadre militare aflate în rezervă sau în retragere.


Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER