Conectează-te cu noi

....

Social-Cultură

Dej | LACRIMI DE DURERE – Gabriel și tatăl său, conduși pe ultimul drum – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

....

inmormantare gabriel butuza (1)

Peste o sută de dejeni au participat astăzi, în Cimitirul Dealul Florilor din Dej, la slujba de înmormântare a lui Viorel și Gabriel Butuza, tatăl și fiul care și-au găsit sfârșitul în apele Mării Negre la începutul acestei săptămâni.

....

Dublă înmormântare astăzi la Dej – Alături de familia îndurerată, de rude, prieteni, de colegii de la școală, la înmormântare s-au aflat și numeroși dejeni care doar au auzit de tragedia petrecută în Mangalia la începutul acestei săptămâni, atunci când Gabriel și tatăl acestuia și-au pierdut viața după ce au fost înghițiți de apele învolburate ale mării.

Începând cu ora 12, în capela din Cimitirul Dealul Florilor, Gabriel Butuza, împreună cu tatăl său Viorel, au fost înmormântați creștinește. Cu durere în suflet, profesori, colegi, vecini și prieteni și-au luat rămas bun de la cei doi membri ai familiei Butuza și i-au condus pe ultimul drum, spre locul de veci din cimitirul de pe strada Podgorenilor.

Slujba religioasă a fost oficiată de ÎPS Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolit al Clujului Maramureșului și Sălajului, alături de un sobor format din șapte preoți, între care și preotul protopop Ioan Buftea.

Primarul Morar Costan, prezent și el la înmormântare, a promis că familia Butuza va beneficia de sprijin financiar din partea autorităților locale, un proiect de hotărâre în acest sens urmând să fie discutat în cadrul ședinței Consiliului Local. O acțiune de ajutorare se desfășoară și în bisericile din Dej, după cum a anunțat protopopul Ioan Buftea.

Vezi în MATERIALUL VIDEO de mai jos ce au declarat primarul Costan Morar, protopopul Ioan Buftea, dar și o persoană din cadrul familiei:

Vă reamintim, luni, 22 august, la doar două zile după ce a împlinit 17 ani, Gabriel și-a pierdut viața în apele Mării Negre, în Mangalia, în apropierea restaurantului Laguna. Tot atunci și-a găsit sfârșitul și tatăl lui, în vârstă de 62 de ani, în împrejurări asemănătoare.

Conform unor martori, cei doi dejeni ar fi intrat în apă în ciuda avertizărilor lansate de salvamari, care au arborat steagul roşu reprezentând interdicţie de scăldare în mare.

Gabriel – singurul fiu al familiei Butuza, un fiu extrem de dorit, avut după vârsta de 35 de ani – urma să intre în clasa a X-a la toamnă, atunci când va începe școala. Colegii și profesorii săi spun despre el că ”era pita lui Dumnezeu, mereu cu zâmbetul pe buze și extrem de respectuos”. Cu toții știau că adolescentul – fost elev al Școlii Gimnaziale Speciale Dej – are probleme motorii, însă acest fapt nu l-a împiedicat să fie un elev extrem de apreciat. Notele sale erau bune și avea medii destul de mari, mărturisesc profesorii Liceului Tehnologic ”Constantin Brâncuși” Dej – Profesională.

Iarna trecută, Gabriel a fost văzut la școală în teniși și într-o foiță subțire. Întrebat de ce nu poartă haine ceva mai groase, gradele de afară fiind scăzute, elevul le-a mărturisit celor apropiați că familia sa nu dispune de bani pentru a-i cumpăra cele necesare, mai ales că mama sa nu muncește, fiind și ea cu handicap. Imediat, profesorii și elevii din școală s-au mobilizat exemplar și au desfășurat o acțiune caritabilă strângând bani pentru a-l ajuta. ”După ce i-au fost cumpărate haine mai grosuțe, de iarnă, Gabriel s-a dus rând pe rând în fiecare clasă și le-a mulțumit tuturor elevilor școlii”, ne-a povestit unul dintre profesorii liceului dejean.

Gabriel era foarte îndrăgit nu doar de prieteni, ci de toată lumea. De fiecare dată când se întâlnea cu o cunoștință pe stradă saluta respectuos, după cum au afirmat chiar vecinii acestuia. În ciuda necazurilor și a neajunsurilor, tânărul nu a luat-o niciodată pe căi greșite și a rămas mereu cu zâmbetul pe buze.

Una din marile dorințe avute de adolescent era, ca atunci când avea să se facă mare, să devină diac în Biserica „Sf. Ierarh Nectarie” din Dej, în lăcașul păstorit de unul dintre cei mai buni prieteni ai lui, preotul protopop Ioan Buftea. De altfel, tânărul era o prezență constantă în cadrul lăcașului de cult, asistând în fiecare duminică la slujbele religioase și, de multe ori, chiar și pe parcursul săptămânii. Acesta făcea parte și din Liga Tinerilor Creștini Ortodocși Români Dej (LTCOR), o asociație implicată în diferite proiecte filantropice pe raza municipiului Dej și în comunele arondate.

Citește și:

TRAGEDIE – Un tânăr din Dej și tatăl său AU MURIT ÎNECAȚI în Marea Neagră

DETALII CUTREMURĂTOARE despre tânărul din Dej, înecat la mare. Era la prima sa vacanță acolo

Trupul neînsuflețit al lui Gabriel, tânărul din Dej înghițit de apele mării, a fost găsit – FOTO/VIDEO

VIDEO SFÂȘIETOR – Gabriel, tânărul din Dej care și-a găsit sfârșitul în apele mării, voia să devină cântăreț bisericesc

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER