Politic
Un deputat de Cluj vrea să modifice Legea educaţiei: „Funcțiile de directori din învățământ nu trebuie să mai stea în pixul Ministrului Educației”
Publicat acum
8 anipe
de
Dorin CocișDeputatul PNL de Cluj Sorin Moldovan vrea să modifice Legea Educației, astfel încât funcțiile de directori să nu mai fie accesibile din punct de vedere politic.
„PNL consideră că funcțiile de director și director adjunct din învățământ nu trebuie să mai stea în pixul Ministrului Educației sau la cheremul vreunui inspector școlar. Pentru a preîntâmpina situațiile în care în funcțiile de director ajung, prin mecanismul numirii, persoane lipsite de integritate și profesionalism care practic îi sfidează pe acei directori care au ajuns în funcții prin promovarea unui concurs”, a declarat deputatul PNL de Cluj Sorin Moldovan.
Deputatul a inițiat o propunere de completare a Legii Educației Naționale cu o prevedere care instituie interdicția de a nu putea fi numite în funcțiile de director sau director adjunct rămase vacante sau care se vacantează între perioadele de concurs, persoane care au ocupat respectivele funcții în aceeași unitate de învățământ până la organizarea concursului și care nu au participat la concurs ori s-au prezentat la concurs, dar nu au fost admise.
„Consider că intervenția la acest nivel normativ se impune întrucât la nivel de Ordin al Ministrului situația și condițiile pentru ocuparea funcțiilor de director se pot schimba radical de la o zi la alta, așa cum s-a întâmplat la începutul lunii ianuarie”, a mai afirmat politicianul.
Vă reamintim, profesorii care nu au reuşit să promoveze concursul pentru posturile de directori şi directori adjuncţi în şcoli vor putea ajunge înapoi în aceste funcţii, întrucât noul ministru al Educaţiei a aprobat un document ce prevede că aceştia vor avea dreptul să ocupe funcţiile de conducere prin numire, de către inspectoratele şcolare.
Aceste numiri se referă la funcţiile de director si director adjunct rămase vacante după validarea rezultatelor concursului naţional şi vor fi valabile până la organizarea unui nou concurs, dar nu mai târziu de sfarşitul anului şcolar în curs.
FOTO – Arhivă