Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Incineratorii de la Protan, în faliment? Unitatea din Dej e implicată în scandalul pestei porcine

Publicat acum

pe

Instanța a dispus intrarea în faliment a debitoarei Protan, societate cu o unitate de incinerare la Dej implicată în scandalul pestei porcine africane (PPA). Totodată, a ridicat dreptul de administrare al debitoarei şi a dispus dizolvarea societăţii, scrie Ziua de Cluj.

Protan are ca obiect principal de activitate colectarea deşeurilor nepericuloase, respectiv a subproduselor de origine animală (SNCU) şi reintroducerea acestora în circuitul agricol prin recuperarea proteinei de origine animală, fiind cel mai mare colector de SNCU din România.

Privatizată în 2002, societatea care provine din reţeaua Ecarisajul este controlată de Atev Feherjefeldogozo (Ungaria), companie care deţine 82% din capitalul social. Pe 21 august, Protan a cerut protecţia legii 85/2014, demers care a dus la constituirea dosarului de la Tribunalul Bucureşti. Solicitarea debitoarei a fost dublată de o cerere similară din partea creditorului Atev, acţionarul majoritar.

Toată lumea a crezut că Protan s-a cerut în insolvenţă. Ieri, 10 septembrie 2018, Tribunalul Bucureşti a decis aşa: dispune intrarea în faliment prin procedura simplificată a debitorului; ridică dreptul de administrare al debitorului şi dispune dizolvarea societăţii debitoare.

Dacă persoana care a postat sentinţa pe portalul instanţelor de judecată şi pe site-ul tmb.ro (probabil un grefier) nu a “încurcat borcanele”, înseamnă că Protan se va închide. O astfel de perspectivă este, totuşi, destul de greu de imaginat, în condiţiile în care, pe 24 mai, Adunarea Generală a Acţionarilor a aprobat un plan de investiţii aferent anului 2018, de 1,36 milioane euro”, potrivit portalului insolvențelor Supervizor.

Decizia Tribunalului Bucureşti poate fi atacată cu apel, în termen de șapte zile de la comunicare. Următorul termen de judecată în dosarul de insolvenţă/ faliment nr. 28360/3/2018 al Protan este programat în 16 noiembrie .

Direcția Sanitară Veterinară (DSV) Sălaj a decis în 27 iulie să trimită cadavrul unui porc mistreț suspect de contaminare cu PPA la unitatea din Dej a Protan, singura firmă ce se ocupă cu eliminarea deșeurilor animale și incinerarea alimentelor necomestibile. Apoi acesta a ajuns la Protan Codlea Brașov. Ulterior, DSV Cluj a declanșat o anchetă și a plasat unitatea din Dej sub restricții sanitar-veterinare.

 

Sursa – ziuadecj.realitatea.net

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER