Naţional
Atenție la carnea pe care o mâncăm de sărbători!
Publicat acum
6 anipe
de
Dorin CocișÎn preajma sărbătorilor de iarnă, cetățenii trebuie să fie atenți la carnea pe care o consumă, pentru a evita îmbolnăvirea cu trichineloză, transmite Radio Cluj.
Boala, răspândită în întreaga lume, este determinată de un vierme, care poate ajunge în organismul uman în urma consumului de carne contaminată. Procedeele de sărare, afumare sau uscare a cărnii nu distrug larvele.
La om, majoritatea infecţiilor sunt asimptomatice, însă există şi forme clinice de boală cu evoluţie severă, care pot cauza moartea prin complicaţiile pe care le produc.
Boala nu se transmite interuman.
DSVSA recomandă cetățenilor să consume doar carne examinată, să se evite consumul de preparate crude sau insuficient prelucrate termic, iar achiziţionarea cărnii să se facă doar în centrele comerciale specializate.
FOTO – Arhivă