Conectează-te cu noi

Naţional

Zeci de mii de PFA-uri și întreprinderi individuale sunt amenințate cu radierea!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

O mulțime de PFA-uri și II-uri riscă radierea dacă nu se conformează legislației în vigoare, până la data de 17 ianuarie 2019.

Acesta este termenul limită după care expiră perioada de doi ani pe care persoanele fizice autorizate (PFA) și întreprinderile individuale (II) o au la dispoziție pentru a solicita oficiului registrului comerțului din raza sediului profesional, înregistrarea mențiunilor referitoare la obiectul de activitate, ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 182/2016 pentru aprobarea OUG 44/2008 privind desfășurarea activităților economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale, a anuntat Registrul Comerțului într-un comunicat de presă.

Prin urmare, zeci de mii de PFA-uri, înființate înainte de 17 ianuarie 2018, sunt amenințate cu radierea dacă nu își reduc la cel mult 5 numărul de clase de activități prevăzute de codul CAEN.

Conform legii respective, o „PFA poate avea în obiectul de activitate cel mult 5 clase de activități prevăzute de codul CAEN”, în timp ce „întreprinderea individuală poate avea în obiectul de activitate cel mult 10 clase de activități prevăzute de codul CAEN”.

În termen de 60 de zile de la împlinirea celor 2 ani, adică începând cu data de 19 martie 2019, Oficiul Registrului Comerțului radiază, din oficiu, persoanele fizice autorizate și întreprinderile individuale al căror număr de activități incluse în obiectul de activitate este mai mare decât cel impus de legislația în vigoare.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER