Conectează-te cu noi

Naţional

Angajații din Poliție și penitenciare se pregătesc de proteste

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

Federaţia Sindicatelor Poliţiştilor şi cea a Penitenciarelor (FSANP) – ambele afiliate Cartel ALFA – pun în aplicare protocolul de colaborare în zilele de 7 și 8 februarie, prin pichetări comune la MAI și Ministerului Justiției, exact când va are loc la București Reuniunea Informală a Consiliului JAI (Justiție și Afaceri Interne), la nivel de miniștri.

Revendicările noastre vizează, în esență, măsurile adoptate de Guvern cu privire la salarizarea personalului din familia ocupațională “apărare, ordine publică și securitate națională”, înghețarea unor sporuri salariale la nivelul, și așa mic, al lunii dec. 2018, neacordarea, de 9 ani, a sumelor compensatorii/ajutoarelor prevăzute de lege la trecerea în rezervă, dar și modificările aduse regimului pensiilor militare de stat după apariția Legii nr. 223/2015 (toate acestea fiind prevăzute sau reconfirmate prin OUG nr. 114/28.12.2018)”, se arată într-un comunicat de presă.

În calitate de federații reprezentative, acestea doresc să atragă atenția asupra unor probleme care afectează drepturile și interesele membrilor de sindicat.

Considerăm că prezența, la București, a miniștrilor din domeniul Justiție și Afaceri Interne este un moment propice pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la ineficiența dialogului social și la modul defectuos în care Guvernul și ministerele de resort tratează revendicările noastre salariale și profesionale”, se mai arată în comunicat.

Comunicatul este semnat de liderul FSANP, Sorin Dumitrașcu, și de liderul Federaţiei Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România, Dumitru Coarnă.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER