Politic
A luat naștere Alianța USR-PLUS. Ce au spus președinții Cioloș și Barna
Publicat acum
6 anipe
USR a votat, sâmbătă, într-o şedinţă a Comitetului Politic care s-a desfăşurat pe parcursul întregii zile, decizia unei liste comune la alegerile europarlamentare, iar alianţa se numeşte „Alianţa 2020 USR-PLUS”. Lista a fost validată cu 68 de voturi „pentru” şi 9 voturi „împotrivă”.
„Avem alianţă! La ora 20:20 s-a decis Alianţa 2020 USR PLUS”, arată reprezentanţii USR pe pagina de Facebook a partidului.
„S-a născut principala forţă de opoziţie: Alianţa 2020 USR+PLUS. Proiectul nostru e România. Acum ai cu cine!”, a scris Dacian Cioloş, pe Facebook, după votarea listei în Comitetul Politic al USR.
Lista comună este formată din: 1. Dacian Cioloş, preşedintele PLUS, 2. Cristian Ghinea (USR), 3. Dragoş Pîslaru (PLUS), 4. Clotilde Armand (USR), 5. Dragoş Tudorache (PLUS). 6. Nicolae Ştefănuţă (USR), 7. Vlad Botoş (USR), 8. Ramona Strugariu (PLUS), 9. Vlad Gheorghe (USR), 10. Alin Mituţă (PLUS), 11. Anamaria Naomi Reniuţ (PLUS), 12. Valeriu Nicolae (PLUS), 13. Oana Ţoiu (PLUS), 14. Radu Ghelmez (USR), 15. Liviu Iolu (PLUS).
„De astăzi (sâmbătă – n.r.), USR şi PLUS sunt o alianţă, una care va construi alternativa de care România are mare nevoie. Este un moment istoric pentru ce urmează să se întâmple în România, este natural şi firesc. Oamenii care vor o Românie fără penali vor avea cu cine să voteze. Astăzi, se naşte principala forţă de Opoziţie. Asta am construit, un proiect pentru România”, a declarat preşedintele USR, Dan Barna, la finalul şedinţei Comitetului Politic al formaţiunii.
Preşedintele PLUS Dacian Cioloş a declarat, sâmbătă, după ce USR a votat formarea Alianţei 2020 USR-PLUS pentru europarlamentare, că este un pas de început pentru coagularea forţelor de Opoziţie, iar partidele noi au înţeles mesajul despre nevoia de schimbare transmis de români.
„Această listă comună este, de fapt, probabil cea mai bună listă pe care a avut-o România din 1989 încoace în materie de europarlamentari. Ne uitam – primii trei candidaţi de la USR, care acum sunt pe lista comună, au studii la trei universităţi de top la nivel mondial”, a adăugat liderul USR.
La rândul său, Cioloş a spus că îşi asumă până la capăt candidatura la alegerile europarlamentare.
„Candidez pentru prima dată, îmi asum această candidatură până la capăt. Candidez pentru prima dată dar, evident, vin cu o anumită experienţă, inclusiv în funcţii de responsabilitate guvernamentală, dar avem foarte mulţi tineri care nu doar au candidat pentru prima dată, care abia s-au înscris în politică, s-au implicat în politică de câteva luni şi sunt oameni care vor căpăta experienţă politică alături de cei care vor căpăta mandate în Parlamentul European, chiar dacă sunt tineri care sunt în a doua jumătate a listei”, a explicat liderul PLUS.
De asemenea, Dacian Cioloş a precizat că cele două partide nu au stabilit încă în ce familie politică europeană vor intra, după alegerile pentru Parlamentul European care vor avea loc pe 26 mai.