Conectează-te cu noi

Politic

Președintele PSD Cluj despre centura ocolitoare a Dejului: “Cornel Itu a fost inițiatorul…”

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

Președintele PSD Cluj, deputatul Horia Nasra, a transmis un comunicat de presă prin care se subliniază că deputatul dejean Cornel Itu este cel care a inițiat și a susținut constant proiectul construirii centurii municipiului Dej.

Redăm în continuare comunicatul transmis de liderul PSD Cluj, deputatul clujean Horia Nasra:

Prima solicitare a deputatului (n.r. Cornel Itu) la Ministerul Transporturilor a fost în anul 2011, acesta interpelându-l pe ministrul Anca-Daniela Boagiu – Interpelarea nr. 2882B/22-02-2011, apoi au urmat discuții informale și formale cu miniștrii: Dan Șova – interpelarea nr. 125B/19-03-2013, Iulian Matache – Interpelarea nr. 2472B/20-10-2015, Răzvan Cuc – Interpelarea nr. 203B/04-04-2017, Lucian Șova – Interpelarea nr. 1671B/30-05-2018;

Solicitările deputatului Cornel Itu, care au plecat și de la susținerea proiectului de către mii de dejeni, au continuat prin discuții cu foștii prim-miniștri ai României și președinții PSD, inclusiv în ultima luna cu președintele Liviu Dragnea. Un rol important în ultimul an l-a avut și secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, dl. Mircea Biban, clujean la rându-i”, se arată în comunicatul de presă transmis de PSD Cluj.

Date tehnice:

Centura Ocolitoare a Dejului a fost scoasă la licitație urmând ca execuția lucrării să se realizeze în 24 de luni de la data atribuirii contractului. Structura și lucrările de drum cuprind două noduri rutiere, cinci pasaje și patru poduri din care cel mai important este râul Someș.

Durata contractului este de 24 luni, din care 5 luni reprezintă perioada de proiectare care include Proiectul pentru Autorizația de construire iar 19 luni perioada de execuție lucrări.

Perioada de garanție a lucrărilor ar urma să fie de minim 36 de luni, aceasta putând crește până la 84 de luni în funcție de perioada de garanție a lucrărilor ofertată.

Valoarea estimată a contractului este de 104.525.520 lei fără TVA (22 milioane euro), din care valoarea lucrărilor este de 103.746.057 lei fără TVA, iar valoarea serviciilor de proiectare este de 779.463 lei fără TVA.

„”

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER