Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Cum „învață” șoferii să zboare într-o curbă periculoasă din Mica – FOTO

Publicat acum

pe

Un locuitor din localitatea clujeană Mica este în pană de idei și nu știe ce să mai facă pentru ca autoturismele care circulă pe DJ172F să nu îi mai distrugă gardul, poarta sau casa.

După ce acesta și-a reconstruit de nenumărate ori gardul, poarta sau chiar zidul casei din cauza șoferilor care intră cu viteză prea mare într-o curbă din localitatea clujeană Mica și zboară în decor, a decis să ceară sfaturi utilizatorilor grupului de Facebook INFO Trafic jud. Cluj.

După o lungă porțiune de drum drept, în care șoferii care circulă pe DJ172F, dinspre Beclean înspre Dej, pot apăsa mai tare pedala de accelerație, ajunși pe raza localității clujene Mica dau nas în nas cu o curbă deosebit de periculoasă la stânga, situată în apropiere de biserica ortodoxă din localitate, curbă în care s-au produs numeroase accidente de-a lungul timpului. Printre principalele cauze care îi fac pe șoferi să prindă aripi și să zboare cu tot cu autovehicul în decor se numără neatenția, viteza excesivă și neadaptarea vitezei la condițiile de drum.

Partea proastă e că decorul este reprezentat de o gospodărie a cărui proprietar nu știe ce să mai facă pentru ca autoturismele să nu tot aterizeze periodic în curtea sa. Acesta spune că a apelat atât la autoritățile locale, cât și la cele județene, fără mare sorți de izbândă. Având în vedere că incidentele au loc pe un drum județean, Primăria Comunei Mica a pasat răspunderea în curtea Consiliului Județean.

FOTO – Google Maps

Deși a solicitat Consiliului Județean instalarea de limitatoare de viteză, așa zisele bumpere, dar și de parapeți de protecție, gospodarul s-a ales doar cu un indicator instalat în respectiva curbă.

Acum, proprietarul locuinței speră să nu își găsească sfârșitul ieșind pe poarta gospodăriei sau dormind în casă. Până când autoritățile vor găsi o soluție definitivă pentru problema clujeanului, acesta a început să numere sarcastic accidentele produse în dreptul locuinței sale.

Accidentul cu nr. 9.. dupa foarte multe sesizari la Consiliul Judetean tot ce au facut e sa puna un indicator si cam atat. Desi ca e vara, ca e iarna lumea invata sa „zboare” in curba respectiva si ocazional sa aterizeze in gard, poarta sau casa. Sugestii cu ce as putea face sa nu mor iesind pe poarta sau dormind in casa?!”, a scris gospodarul din localitatea Mica.

Sfaturile internauților nu au întârziat să apară:

Stalpi din sina de cale ferata pe partea ta de proprietate, nu pe a primariei. Garantat nu mai trece”, a spus un utilizator Facebook.

Un zid de 1m de beton cu Fundație de 60cm și nu mai ai probleme”, a spus un alt internaut.

Un alt utilizator susține că întraga vină o poartă conducătorii auto și că astfel de accidente nu s-ar produce dacă aceștia ar circula cu o viteză regulamentară.

Dacă toți ar reduce viteza considerabil înainte de curba nu s-ar mai întâmpla așa ceva dar din păcate se circula cu viteza excesiva în comuna și mulți nu se așteaptă ca după o porțiune de drum drept sa vina așa o curba de strânsă. Inconștienta unora au rezultate triste din păcate”, a spus acesta.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER