Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Cum „învață” șoferii să zboare într-o curbă periculoasă din Mica – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

Un locuitor din localitatea clujeană Mica este în pană de idei și nu știe ce să mai facă pentru ca autoturismele care circulă pe DJ172F să nu îi mai distrugă gardul, poarta sau casa.

După ce acesta și-a reconstruit de nenumărate ori gardul, poarta sau chiar zidul casei din cauza șoferilor care intră cu viteză prea mare într-o curbă din localitatea clujeană Mica și zboară în decor, a decis să ceară sfaturi utilizatorilor grupului de Facebook INFO Trafic jud. Cluj.

După o lungă porțiune de drum drept, în care șoferii care circulă pe DJ172F, dinspre Beclean înspre Dej, pot apăsa mai tare pedala de accelerație, ajunși pe raza localității clujene Mica dau nas în nas cu o curbă deosebit de periculoasă la stânga, situată în apropiere de biserica ortodoxă din localitate, curbă în care s-au produs numeroase accidente de-a lungul timpului. Printre principalele cauze care îi fac pe șoferi să prindă aripi și să zboare cu tot cu autovehicul în decor se numără neatenția, viteza excesivă și neadaptarea vitezei la condițiile de drum.

Partea proastă e că decorul este reprezentat de o gospodărie a cărui proprietar nu știe ce să mai facă pentru ca autoturismele să nu tot aterizeze periodic în curtea sa. Acesta spune că a apelat atât la autoritățile locale, cât și la cele județene, fără mare sorți de izbândă. Având în vedere că incidentele au loc pe un drum județean, Primăria Comunei Mica a pasat răspunderea în curtea Consiliului Județean.

FOTO – Google Maps

Deși a solicitat Consiliului Județean instalarea de limitatoare de viteză, așa zisele bumpere, dar și de parapeți de protecție, gospodarul s-a ales doar cu un indicator instalat în respectiva curbă.

Acum, proprietarul locuinței speră să nu își găsească sfârșitul ieșind pe poarta gospodăriei sau dormind în casă. Până când autoritățile vor găsi o soluție definitivă pentru problema clujeanului, acesta a început să numere sarcastic accidentele produse în dreptul locuinței sale.

Accidentul cu nr. 9.. dupa foarte multe sesizari la Consiliul Judetean tot ce au facut e sa puna un indicator si cam atat. Desi ca e vara, ca e iarna lumea invata sa „zboare” in curba respectiva si ocazional sa aterizeze in gard, poarta sau casa. Sugestii cu ce as putea face sa nu mor iesind pe poarta sau dormind in casa?!”, a scris gospodarul din localitatea Mica.

Sfaturile internauților nu au întârziat să apară:

Stalpi din sina de cale ferata pe partea ta de proprietate, nu pe a primariei. Garantat nu mai trece”, a spus un utilizator Facebook.

Un zid de 1m de beton cu Fundație de 60cm și nu mai ai probleme”, a spus un alt internaut.

Un alt utilizator susține că întraga vină o poartă conducătorii auto și că astfel de accidente nu s-ar produce dacă aceștia ar circula cu o viteză regulamentară.

Dacă toți ar reduce viteza considerabil înainte de curba nu s-ar mai întâmpla așa ceva dar din păcate se circula cu viteza excesiva în comuna și mulți nu se așteaptă ca după o porțiune de drum drept sa vina așa o curba de strânsă. Inconștienta unora au rezultate triste din păcate”, a spus acesta.

Social-Cultură

Ansamblul ”SOMEȘANA” Dej la Festivalul Românilor de Pretutindeni – Chișinău 2019 – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

În perioada 14-15 septembrie 2019, români din toate colțurile lumii și-au dau întâlnire la Complexul etno-cultural VATRA aflat în apropierea Chișinăului. A răspuns invitației și Ansamblul Folcloric SOMEȘANA al Casei Municipale de Cultură Dej, participând cu un program artistic impresionant pentru publicul spectator și primind o Diplomă de  Excelență din partea organizatorilor.

În cadrul Festivalului Cultural al Românilor de Pretutindeni au urcat pe scena mare a Complexului peste 100 de ansambluri folclorice din România și Republica Moldova, precum și artiști consacrați de pe ambele maluri ale Prutului.

Festivalul are ca scop promovarea și conservarea valorilor culturale autentice. Acest festival este mijloc de comunicare și solidaritate atât între generații, cât și între localitățile înfrățite din Republica Moldova, România, Ucraina și Serbia. Pe lângă concertul propriu-zis a fost organizată și o impozantă paradă a portului popular pentru a arăta lumii specificul vestimentar al tuturor provinciilor românești. În incinta Complexului VATRA au existat mai multe spații amenajate pentru pregătirea bucatelor specifice tuturor provinciilor românești, dar și expoziții ale meșterilor populari.

Festivalul Cultural al Românilor de Pretutindeni a transformat platoul Complexului VATRA, timp de două zile, într-un spectacol cultural al obiceiurilor, portului popular și al folclorului autentic, comori inestimabile, ce definesc un popor, făcându-l unic, statornic și nemuritor, așa cum au declarat organizatorii evenimentului.

Continuă să citești

Social-Cultură

Sergiu FLOROAIA, Cristi POPESCO și TOMA vin mâine în Braco Pub Dej! Hai la show!

Publicat acum

pe

loading...

Braco Pub Dej începe sesiunea de toamnă cu un show de stand-up comedy de zile mari: Sergiu Floroaia, Cristi Popesco și Toma Alexandru vin mâine seară, de la ora 21, în Dej!

Pe lângă multele proiecte în care sunt implicați – între care Show de Seară, Roast-ul lui Velea, Una Scurtă, Râzi ca Prostu, Podcast Ceva Mărunt sau Popesco ShowToma, Sergiu și Cristi reprezintă un ”trio” ce nu trebuie ratat pentru nimic în lume!

Cei trei nu au nevoie de nicio prezentare, aceștia făcându-se remarcați datorită originalității lor. Fiind prezenți în fiecare weekend pe scene din toată țara, Sergiu, Cristi și Toma au o ”chimie” specială și s-au coagulat ca grup.

Vara s-a cam sfârșit – la fel și concediile și vacanța, astfel că dejenii au mâine seară, de la ora 21, prilejul să marcheze acest final prin participarea la show-ul de stand-up comedy din Braco Pub. E primul show din această toamnă și vorba zice că… primul nu se uită niciodată!

Rezervări și informații: 0742.787.821 sau direct la Braco Pub Dej.

Continuă să citești

Social-Cultură

DEJ | Surpriză uriașă pentru un fost pompier de ziua lui. Planul pus la cale de colegi – VIDEO

Publicat acum

pe

loading...

La mai bine de două decenii de la pensionare, un fost pompier din Dej a trăit din nou emoțiile unei intervenții chiar de ziua lui de naștere, scrie stirileprotv.ro.

Bărbatul a urmărit cu sufletul la gură operațiunea militarilor veniți pe strada pe care locuiește. Doar că, în scurt timp, a aflat că totul a fost o simulare făcută de dragul lui.

Pompierii l-au felicitat și i-au cântat „La mulți ani!”, iar omul a plâns de fericire, mai scrie sursa citată.

Bărbatul, ieşit la pensie în urmă cu 23 de ani, este născut de Ziua Pompierilor şi locuieşte în Dej. Nu mica i-a fost mirarea când pe strada lui s-a trezit cu mai multe echipaje pregătite să stânga un incendiu. Doar că nu ştia că este o simulare şi cel căutat este chiar el.

Imediat ce pompierii au început să îi cânte „La mulţi ani!”, Babacu – aşa cum era alintat de colegi – a izbucnit în lacrimi de fericire.

Pentru că această intervenţie specială să fie una reuşita, pompierii au fost ajutaţi de familia pensionarului – care, după cum spun cei care îl cunosc – şi-a iubit enorm meseria.

Vezi materialul VIDEO, AICI!

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare