Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Cum „învață” șoferii să zboare într-o curbă periculoasă din Mica – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

Un locuitor din localitatea clujeană Mica este în pană de idei și nu știe ce să mai facă pentru ca autoturismele care circulă pe DJ172F să nu îi mai distrugă gardul, poarta sau casa.

După ce acesta și-a reconstruit de nenumărate ori gardul, poarta sau chiar zidul casei din cauza șoferilor care intră cu viteză prea mare într-o curbă din localitatea clujeană Mica și zboară în decor, a decis să ceară sfaturi utilizatorilor grupului de Facebook INFO Trafic jud. Cluj.

După o lungă porțiune de drum drept, în care șoferii care circulă pe DJ172F, dinspre Beclean înspre Dej, pot apăsa mai tare pedala de accelerație, ajunși pe raza localității clujene Mica dau nas în nas cu o curbă deosebit de periculoasă la stânga, situată în apropiere de biserica ortodoxă din localitate, curbă în care s-au produs numeroase accidente de-a lungul timpului. Printre principalele cauze care îi fac pe șoferi să prindă aripi și să zboare cu tot cu autovehicul în decor se numără neatenția, viteza excesivă și neadaptarea vitezei la condițiile de drum.

Partea proastă e că decorul este reprezentat de o gospodărie a cărui proprietar nu știe ce să mai facă pentru ca autoturismele să nu tot aterizeze periodic în curtea sa. Acesta spune că a apelat atât la autoritățile locale, cât și la cele județene, fără mare sorți de izbândă. Având în vedere că incidentele au loc pe un drum județean, Primăria Comunei Mica a pasat răspunderea în curtea Consiliului Județean.

FOTO – Google Maps

Deși a solicitat Consiliului Județean instalarea de limitatoare de viteză, așa zisele bumpere, dar și de parapeți de protecție, gospodarul s-a ales doar cu un indicator instalat în respectiva curbă.

Acum, proprietarul locuinței speră să nu își găsească sfârșitul ieșind pe poarta gospodăriei sau dormind în casă. Până când autoritățile vor găsi o soluție definitivă pentru problema clujeanului, acesta a început să numere sarcastic accidentele produse în dreptul locuinței sale.

Accidentul cu nr. 9.. dupa foarte multe sesizari la Consiliul Judetean tot ce au facut e sa puna un indicator si cam atat. Desi ca e vara, ca e iarna lumea invata sa „zboare” in curba respectiva si ocazional sa aterizeze in gard, poarta sau casa. Sugestii cu ce as putea face sa nu mor iesind pe poarta sau dormind in casa?!”, a scris gospodarul din localitatea Mica.

Sfaturile internauților nu au întârziat să apară:

Stalpi din sina de cale ferata pe partea ta de proprietate, nu pe a primariei. Garantat nu mai trece”, a spus un utilizator Facebook.

Un zid de 1m de beton cu Fundație de 60cm și nu mai ai probleme”, a spus un alt internaut.

Un alt utilizator susține că întraga vină o poartă conducătorii auto și că astfel de accidente nu s-ar produce dacă aceștia ar circula cu o viteză regulamentară.

Dacă toți ar reduce viteza considerabil înainte de curba nu s-ar mai întâmpla așa ceva dar din păcate se circula cu viteza excesiva în comuna și mulți nu se așteaptă ca după o porțiune de drum drept sa vina așa o curba de strânsă. Inconștienta unora au rezultate triste din păcate”, a spus acesta.

Social-Cultură

Programări scurtate la Dej pentru susținerea probei practice a examenului auto!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Prefectul Mircea Abrudean a anunţat vineri o serie de măsuri menite să rezolve problemele de la Serviciul Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor, scrie zcj.ro.

Timpii îndelungați de așteptare, condițiile improprii pentru cetățeni și angajați și lipsa parcărilor sunt principalele probleme identificate de prefectul Mircea Abrudean la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor. Cauzele principale, potrivit prefectului, sunt personalul insuficient (33 de angajați) și sediul impropriu în care serviciul își desfășoară activitatea, precizează sursa citată.

Ca o primă măsură, în fiecare zi în intervalul 19:00 – 20:00, va fi pus un ghişeu la dispoziţia persoanelor juridice care au obiect de activitate comercializarea de autovehicule second-hand, conform CUI.

În plus, începând cu data de 23 martie, timpul de procesare al dosarelor va fi redus de la 10 la 5 minute. Acelaşi lucru se va întâmpla şi cu o serie de servicii unde timpul de aşteptare era mare. Astfel, dacă pentru preschimbarea permisului de conducere anul trecut era nevoie de 20 de zile, prefectul promite că, de săptămâna viitoare, timpul va scădea la 5 zile.

În ceea ce priveşte înmatricultările/transcrierile, timpul a fost redus deja de la 32 de zile la doar 15. Anul trecut, autorizarea provizorie cu numere roșii se făcea în 19 zile, iar Mircea Abrudean vrea ca termenul să scadă la doar 5 zile începând cu 25.02.2020. Programarea la proba practică a examenului de șofer se făcea anul trecut într-un termen de până la 50 de zile, dar va fi scurtat la 9 zile în Cluj-Napoca, 17 zile în Dej și 25 de zile în Turda, a mai anunțat prefectul de Cluj.

Prin relocarea actualului sediu în Clădirea Vămii din Someşeni, Prefectura urmăreşte îmbunătăţirea condiţiilor pentru angajaţi şi pentru public. De asemenea, au fost făcute demersuri la Ministerul Finanţelor şi la CNAIR în ceea ce priveşte suplimentarea numărului de parcări. Toate acestea au ca şi termen luna mai a acestui an.

Prefectul Mircea Abrudean a mai anunţat că vor fi reînfiinţate traseele pentru şcoala de şoferi din Câmpia Turzii, iar schema de traseu va fi de două zile în Cluj-Napoca (va fi decongestionată strada Plevnei) şi o zi pentru Turda, Câmpia Turzii şi Dej.

Continuă să citești

Social-Cultură

Echipa de bucătari condusă de dejeanul Emanuel Mocan, MEDALIE DE ARGINT la Olimpiada Gastronomică de la Stuttgart – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

Echipa Națională de Bucătari Juniori a României, aflată sub conducerea chef-ului dejean Emanuel Mocan, a reușit să câștige argintul la Olimpiada Gastronomică de la Stuttgart, Germania, (IKA Culinary Olympics) desfășurată în perioada 14-19 februarie 2020.

Echipa a concurat la categoria „JUNIOR NATIONAL TEAMS”, proba „Restaurantul Națiunilor” și a fost formată din Mocan Emanuel (căpitan), Dadiana Munteanu, Vadean Alin, Mihai Dragomir, Alexandru Stefan și Antohi Paul. Team manager: Siserman Paul.

De cealaltă parte, Echipa Națională de Bucătari a României a obținut medalia de bronz la proba Restaurantul Națiunilor.

Echipele, în aceasta formula, sunt la prima participare Olimpica și așa cum au spus și juratii, au lasat o impresie foarte bună tuturor. Urmează alte competitii internationale unde aceștia se vor perfecționa și vor acumula experiență competițională necesară pentru atingerea visului suprem, câștigarea aurului olimpic.

Pentru această ediție ne-am realizat obiectivul de a fi pe podium, la cele două probe, iar acum ne uităm către viitor cu mai mult curaj stiind că avem alături de noi o nouă generație de bucătari și cofetari cu experiență si mentalitate de învingători!”, a transmis Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism.

Continuă să citești

Social-Cultură

Localități de lângă Dej, fără niciun medic de familie?

Publicat acum

pe

loading...

Mai multe localități de lângă Dej nu au medic de familie, cel puțin asta arată cele mai recente date centralizate de Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF).

Conform FNPFM, citată de Ziar de Cluj, în zona municipiului Dej s-ar găsi trei localități care nu au medic de familie. Este vorba despre Jichișu de Jos (1127 populație), Bobâlna (1393 populație) și Vad (1953 populație). Totuși, contrar informațiilor FNPFM, la Vad există medic de familie din anul 2015 și este posibil ca și în celelalte două localități situația să fie la fel!

La nivel național, nu mai puțin de 328 de localități (comune) din România nu au niciun medic de familie, potrivit FNPMF. De asemenea, 1.414 localități (comune și orașe) au deficit de medici de familie.

În ceea ce privește municipiul Dej, există 16 medici de familie, însă necesarul ar fi de 21. În Gherla sunt 12 și ar mai fi nevoie de unul singur.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare