Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Cum „învață” șoferii să zboare într-o curbă periculoasă din Mica – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

Un locuitor din localitatea clujeană Mica este în pană de idei și nu știe ce să mai facă pentru ca autoturismele care circulă pe DJ172F să nu îi mai distrugă gardul, poarta sau casa.

După ce acesta și-a reconstruit de nenumărate ori gardul, poarta sau chiar zidul casei din cauza șoferilor care intră cu viteză prea mare într-o curbă din localitatea clujeană Mica și zboară în decor, a decis să ceară sfaturi utilizatorilor grupului de Facebook INFO Trafic jud. Cluj.

După o lungă porțiune de drum drept, în care șoferii care circulă pe DJ172F, dinspre Beclean înspre Dej, pot apăsa mai tare pedala de accelerație, ajunși pe raza localității clujene Mica dau nas în nas cu o curbă deosebit de periculoasă la stânga, situată în apropiere de biserica ortodoxă din localitate, curbă în care s-au produs numeroase accidente de-a lungul timpului. Printre principalele cauze care îi fac pe șoferi să prindă aripi și să zboare cu tot cu autovehicul în decor se numără neatenția, viteza excesivă și neadaptarea vitezei la condițiile de drum.

Partea proastă e că decorul este reprezentat de o gospodărie a cărui proprietar nu știe ce să mai facă pentru ca autoturismele să nu tot aterizeze periodic în curtea sa. Acesta spune că a apelat atât la autoritățile locale, cât și la cele județene, fără mare sorți de izbândă. Având în vedere că incidentele au loc pe un drum județean, Primăria Comunei Mica a pasat răspunderea în curtea Consiliului Județean.

FOTO – Google Maps

Deși a solicitat Consiliului Județean instalarea de limitatoare de viteză, așa zisele bumpere, dar și de parapeți de protecție, gospodarul s-a ales doar cu un indicator instalat în respectiva curbă.

Acum, proprietarul locuinței speră să nu își găsească sfârșitul ieșind pe poarta gospodăriei sau dormind în casă. Până când autoritățile vor găsi o soluție definitivă pentru problema clujeanului, acesta a început să numere sarcastic accidentele produse în dreptul locuinței sale.

Accidentul cu nr. 9.. dupa foarte multe sesizari la Consiliul Judetean tot ce au facut e sa puna un indicator si cam atat. Desi ca e vara, ca e iarna lumea invata sa „zboare” in curba respectiva si ocazional sa aterizeze in gard, poarta sau casa. Sugestii cu ce as putea face sa nu mor iesind pe poarta sau dormind in casa?!”, a scris gospodarul din localitatea Mica.

Sfaturile internauților nu au întârziat să apară:

Stalpi din sina de cale ferata pe partea ta de proprietate, nu pe a primariei. Garantat nu mai trece”, a spus un utilizator Facebook.

Un zid de 1m de beton cu Fundație de 60cm și nu mai ai probleme”, a spus un alt internaut.

Un alt utilizator susține că întraga vină o poartă conducătorii auto și că astfel de accidente nu s-ar produce dacă aceștia ar circula cu o viteză regulamentară.

Dacă toți ar reduce viteza considerabil înainte de curba nu s-ar mai întâmpla așa ceva dar din păcate se circula cu viteza excesiva în comuna și mulți nu se așteaptă ca după o porțiune de drum drept sa vina așa o curba de strânsă. Inconștienta unora au rezultate triste din păcate”, a spus acesta.

Social-Cultură

O stradă din Dej, „uitată” de autorități! Numeroasele adrese făcute la Primărie au rămas doar maculatură – FOTO

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Strada Henri Coandă a fost uitată, voit sau nu, de Primăria Municipiului Dej de-a lungul timpului.

Fie că vorbim de deszăpezire, reabilitare, modernizare, marcare sau pur si simplu de curățenie, Primăria Municipiului Dej uită cu desăvârșire că strada Henri Coandă este intens circulată de mii de dejeni și de cetățeni ai comunelor arondate.

Toate societățile din zona industrială au de suferit, motivele fiind expuse în diferite adrese (FOTO jos!). Potrivit conducerii ARC Parc Industrial, Primăria Municipiului Dej a refuzat să răspundă acestora, iar oamenii care lucrează la fabricile din zonă sunt nemulțumiți.


Continuă să citești

Social-Cultură

Programul cinematografului 3D din Dej! Ce filme vor rula în perioada 15 – 21 noiembrie

Publicat acum

pe

loading...

Primăria Municipiului Dej anunță programul Sălii Multimedia 3D din incinta Muzeului Municipal Dej, în perioada în perioada 15 – 21 noiembrie.

VINERI – 15 noiembrie 2019

  • ORA 16:00 – INSIDIOUS CHAPTER 3 („INSIDIOUS CAPITOLUL 3” HORROR, N-15 ANI, 95 MIN.)

SÂMBĂTĂ – 16 noiembrie 2019

  • ORA 11:00 – MUNE GARDIANUL LUNII (FILM ANIMAȚIE, DUBLAT ÎN LIMBA ROMÂNĂ, A.G., 83 MIN)
  • ORA 16:00 – INFINITELY POLAR BEAR („VIAȚA PE MARGINEA PRĂPASTIEI” DRAMA/COMEDY/ROMANCE, N.-15 ANI, 85 MIN.)

MARȚI – 19 noiembrie 2019

  • ORA 16:00 – IRRATIONAL MAN („ÎN LIPSA RAȚIUNII” COMEDY/DRAMA , N.-15 ANI, 95 MIN.)

MIERCURI – 20 noiembrie 2019

  • ORA 16:00 – A HOLOGRAM FOR THE KING („HOLOGRAMĂ PENTRU REGE” COMEDY / DRAMA, A.P.-12 ANI, 103 MIN.)

JOI – 21 noiembrie 2019

  • ORA 16:00 – THE IMITATION GAME („JOCUL CODURILOR” DRAMA/BIOGRAPHY, A.P.12 ANI., 110 MIN.)

Dragi spectatori, biletele pot fi procurate din incinta Librăriei Municipale Dej, de marți până sâmbătă, în intervalul orar 8:00 – 16:00, cu maxim o zi înainte de rularea filmului sau cu o oră înaintea rulării filmului. Biletele se vând în limita locurilor disponibile, iar accesul în sală cu mâncare și băuturi alcoolice este strict interzis”, se precizează într-un comunicat de presă.

Continuă să citești

Social-Cultură

Capela mortuară din Mica va fi sfințită! La eveniment va participa și ÎPS Andrei

Publicat acum

pe

loading...

Primăria și Consiliul Local al Comunei Mica, în colaborare cu Parohia Ortodoxă Mica, prin preoții Raul Glodean și Gheorghe Ciui, vă invită marți, 19 noiembrie, cu începere de la ora 14:00, la sfințirea capelei mortuare din localitatea Mica.

La slujba de sfințire va participa și ÎPS Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolit al Clujului, Maramureșului și Sălajului, alături de un sobor de preoți și diaconi.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare