Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Discuții despre începerea noului an școlar, la Dej. Scenariile luate în calcul – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Directorii școlilor din Dej și împrejurimi, alături de primarii comunelor limitrofe, s-au întâlnit astăzi cu autoritățile județene pentru a discuta despre începerea noului an școlar.

Întâlnirea a avut loc astăzi, cu începere de la ora 14, în sala festivă a Colegiului Național ”Andrei Mureșanu” Dej. La aceasta au participat prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, inspectorul școlar general al județului Cluj, Marinela Marc, directorul executiv al DSP Cluj, dr. Dorina Duma, un reprezentant al ISU Cluj, profesori din Dej și împrejurimi, alături de directorii unităților de învățământ, primarul Morar Costan, precum și edili din comunele limitrofe.

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre deschiderea în condiții de siguranță a cursurilor pentru elevi la data de 14 septembrie, ultimele ghiduri și ordine apărute, precum și despre cele trei scenarii luate în calcul de autorități (prezenţa tuturor elevilor în clasă, jumătate în clasă-jumătate online sau toţi copiii online). Totodată, autoritățile județene au cerut o colaborare cât mai strânsă între școli, părinți și autoritățile locale, iar ulterior au răspuns întrebărilor celor prezenți în sala festivă CNAM.

Momentan nu se știe sub ce formă va începe școala la Dej. Pe 7 septembrie, Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) va face public şi către instituţiile statului evaluarea epidemiologică la fiecare unitate administrativ-teritorială. Ulterior, pe 10 septembrie, consiliile de administraţie ale școlilor vor prezenta Comitetului Județean pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, DSP-ului şi Inspectoratului Școlar Judeţean Cluj scenariul la care s-au hotărât să înceapă acest an şcolar.

Vezi detalii în MATERIALUL VIDEO de mai jos:

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER