Conectează-te cu noi

Eveniment

Se închid restaurantele, barurile și sălile de jocuri de noroc din Dej! Terasele rămân deschise! CNAM Dej trece pe SCENARIUL ROȘU! – VIDEO

Publicat acum

pe

În contextul creșterii numărului cazurilor de COVID-19 în Dej, și implicit a ratei de incidență, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Cluj a decis, prin Hotărârea nr. 43/05 octombrie 2020, să închidă restaurantele, cafenelele, barurile și sălile de jocuri de noroc din municipiul Dej. Terasele rămân deschise.

Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean a anunțat, în urmă cu puțin timp, rata de incidență a cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori în Dej: 1,66, respectiv 1,57 în Gherla. Drept urmare, CJSU Cluj a decis să închidă, de mâine (6 octombrie 2020), barurile, restaurantele și cafenelele (din interiorul clădirilor), precum și sălile de jocuri de noroc din Dej și Gherla. Totodată, va fi suspendată activitatea restauratelor și cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare (activitatea permisă doar pentru clienții cazați în hotel). Măsura va rămâne activă până când indicele va scădea sub 1,5.

Prefectul a precizat că terasele vor rămâne deschise, iar la o masă vor putea sta șase persoane (dacă sunt din familii diferite). Între mese, distanța minimă va fi de doi metri. De asemenea, restaurantele vor putea face livrări la domiciliu.

Tot de mâine, conform Hotărârii nr. 44/05 octombrie 2020, vor funcționa după scenariul galben toate unitățile de învățământ preuniversitar din Dej, Gherla, Huedin și Florești care până acum erau în scenariul verde. Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” din Dej trece la scenariul roșu, după ce s-au înregistrat patru cazuri de elevi pozitivi în patru clase distincte. Tot în scenariul roșu va funcționa și Liceul Teoretic ”Petru Maior” din Gherla, unde sunt trei cazuri de îmbolnăviri în trei clase diferite.

Începând cu data de 7 octombrie, ora 7, este obligatorie purtarea măștii de către toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani, cu acoperirea gurii și nasului, pe o rază de 100 de metri, în jurul unităților de învățământ preuniversitar din județul Cluj. Măsura este valabilă pe toată perioada stării de alertă, iar nerespectarea ei se sancționează cu amendă între 500 și 2500 de lei.

TEXT Hotărârea nr. 43/05 octombrie 2020

Art. 1. Având în vedere incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile din municipiile Dej și Gherla, unde au fost depășite pragurile de 1,5/1000 de locuitori, se dispun începând cu data de 06.10.2020, până la data atingerii unei rate de incidență mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori, pe raza celor două municipii, următoarele măsuri:

a. Suspendarea activităților cu publicul a tuturor operatorilor economici care desfășoară activități cu publicul de preparare și comercializare a produselor alimentare sau băuturi alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor. 

b. Suspendarea activității restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare. Activitatea cafenelelor și a restaurantelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unități de cazare este permisă doar pentru clienții cazați în hotel. 

c. Suspendarea activității cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc

Art. 2. Pentru operatorii economici prevăzuți la Art. 1. la punctele a și b, se permit prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.

Art. 3. Prepararea, comercializarea și consumul alimentelor și băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt permise în spații special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de minim 2 metri între mese și participarea a maxim 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății, ministrului economiei, energiei și mediului de afaceri și al președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în Dej și împrejurimi, nu uita să dai LIKE paginii de facebook Dej24.ro!

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER