Conectează-te cu noi

Naţional

A fost aprobată Loteria Bonurilor. Se poate refuza plată dacă nu se primește bon

Publicat acum

pe

bani

Introducerea Loteriei bonurilor fiscale a fost avizată de Guvern, cu un sistem de extragere lunară sau ocazională a bonurilor primite de cumpărători şi cu posibilitatea ca, din martie, un client să aibă dreptul să nu achite produsul selectat sau consumat dacă nu a primit bon fiscal de la comerciant.

Informaţia a fost confirmată de Ministerul Finanţelor Publice, printr-un comunicat, în care se precizează că s-a renunţat la pragul minim de vârstă de 18 ani, astfel că orice persoană poate participa la loterie.

„Ordonanţa mai prevede că, începând cu 1 martie, în cazul refuzului agentului economic de a emite şi înmâna bon fiscal, cumpărătorul să poată să nu achite bunul dobândit sau serviciul prestat, având în vedere că o tranzacţie nefiscalizată nu reprezintă altceva decât o încălcare a legii. Aşadar, cumpărătorul poate păstra bunul fără să îl mai plătească în cazul unui refuz al agentului economic de a emite bon fiscal”, se precizează în comunicat.

Totodată, a fost eliminată restricţia de câştig cu un singur bon de persoană pe extragere. Astfel, în cazul în care o persoană are două sau mai multe bonuri câştigătoare la o extragere, va primi banii pentru toate bonurile câştigătoare, scrie Mediafax.

În cadrul loteriei bonurilor fiscale se vor extrage un număr din intervalul 1-999, reprezentând valoarea bonului fiscal fără subdiviziunile leului şi data emiterii bonului.

„Toţi posesorii de bonuri fiscale care îndeplinesc cumulativ cele două condiţii de mai sus sunt invitaţi, în decurs de 30 de zile, să se prezinte la orice unitate ANAF pentru a depune bonul fiscal în original. Loteria Bonurilor Fiscale, aşa cum a fost aprobată de Guvern, nu necesită înregistrarea bonurilor pe niciun site. În cazul câştigătorilor, aceştia vor avea de făcut un singur drum, la ANAF, în momentul depunerii originalului”, se mai spune în comunicat.

Prima extragere, ocazională, va fi organizată pe 13 aprilie, a doua zi de Paşte, cu un fond de premiere de 1 milion lei.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER