Conectează-te cu noi

Naţional

A fost depusă moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Partidele de opoziţie au depus moţiunea de cenzură la Parlament, a anunţat lider deputaţilor PNL Raluca Turcan, potrivit Mediafax. Aceasta a precizat că moţiunea a fost semnată de 237 de aleşi, printre care şi patru de la PSD.

Am depus moţiunea de cenzură ca să reconstruim România. Guvernul Dăncilă trebuie să plece de urgenţă. Această moţiune e semnată de 237 de parlamentari aparţinînd PNL, USR, PMP, ALDE, Pro România şi UDMR. De asemenea au mai semnat doi deputaţi ai minorităţilor naţionale, patru ai PSD şi un deputat independent. Pentru toată aroganţa şi răul cu care au obişnuit România, un vot pentru este necesar de la orice parlamentar de bună credinţă”, a afirmat Raluca Turcan, marţi, la Parlament.

Aceasta a precizat că PSD intenţionează să stabilească citirea moţiunii de cenzură marţi seară, pentru ca votul să fie dat la sfârşitul săptămânii, în zile nelucrătoare. Ea a catalogat demersul ca fiind unul caracteristic fostului lider al PSD Liviu Dragnea.

Am discutat cu mai mulţi parlamentari. Decizia tot mai multor membri ai Parlamentului e că acest guvern antinaţional trebuie să plece acasă. Ceasul nu mai poate fi dat înapoi. Ştim că se exercită presiuni uriaşe faţă de semnatarii moţiunii şi Guvernul şi PSD au scos toate resursele la bătaie ca să blocheze această moţiune de cenzură. Încearcă să aibă acelaşi comportament ca Liviu Dragnea, pentru că cu toate că am depus la 18.00 seara, vor să pună citirea, noaptea ca hoţii şi votul undeva în week-end, în zile nelucrătoare”, a completat liderul deputaţilor PNL.

Marcel Ciolacu: Suntem acuzaţi pentru că opoziţia a depus moţiunea pe-nserate. Este o mascaradă

Marcel Ciolacu a declarat că, deşi PSD este acuzat că a convocat Birourile Permanente Reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului marţi seara, la ora 18.30, opoziţia a depus moţiunea „pe-nserate”. Preşedintele Camerei Deputaţilor reclamă că ceea ce face opoziţia este o mascaradă.

În primul rând, încă nu este noapte. În al doilea rând, au depus moţiunea la ora 18.00, cui o oră şi jumătate după ce s-a terminat programul atât din Senat cât şi din Cameră, dar staff-urile şi de la secretariatul general al Camerei şi de la Senat au avut bunăvoinţa să stea până la această oră de a veni minunata moţiune. Tot noi suntem acuzaţi pentru că dânşii au depus moţiunea pe-nserate, ca să nu spunem noaptea, dar o să propunem mâine dimineaţă la 7 BPR ca să nu mai fie noapte, ci dis de dimineaţă. Este o mscaradă. Nu au un lider. Se şi vede acest lucru. Se joacă cu această moţiune. Dânşii nici nu participă ca să facem calendar. Eu am înţeles din declaraţiile liderilor că este o urgenţă. Ţara are probleme majore şi am zis să nu încurcăm noi pesediştii”, a declarat, marţi seară la Parlament, Marcel Ciolacu.

S-a anunţat din timp că vom face acest BPR după depunerea moţiunii. Eu nu ştiam când se depune moţiunea, dar dânşii care au depus moţiunea. ştiau foarte bine când o depun şi că urmează un BPR„, a mai spus social-democratul.

Turcan: Propunem să citim moţiunea săptămâna aceasta şi să votăm săptămâna următoare

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a declarat că partidele de opoziţie vor propune ca moţiunea de cenzură împotriva Guvernului să fie citită săptămâna în curs iar votul să aibă loc în plenul reunit ale celor două Camere din Parlament săptămâna următoare.

Aşa cum aţi aflat şi dumneavoastră pe surse că e posibil ca mâine dimineaţă să fie un Birou Permanent Reunit la care ar trebui să participe 26 de parlamentari din conducerea Camerei Deputaţilor şi Senatului, am aflat şi noi lucrul acest fără să fim consultaţi, fără să se discute cu reprezentanţii opoziţiei când s-ar putea ţine aceste Birou Permanent. Suntem pregătiţi la şicane şi acţionăm unitar şi pas cu pas o să dejucăm această abordare cu profil infracţional al celor din PSD. Propunerile opoziţiei sunt să citim moţiunea săptămâna aceasta şi votul să fie la începutul săptămânii următoare. Acesta este programul pe care noi îl vom propune unitar celor din PSD”, a declarat, marţi seară în Parlament, Raluca Turcan, după şedinţa Birourilor Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Turcan a afirmat că şedinţa Birourilor Reunite nu a întrunit cvorumul necesar pentru a lua o decizie în privinţa calendarului moţiunii de cenzură deoarece au lipsit doi parlamentari de la PSD, fără a preciza cine sunt aceştia.

Birourile reunite nu au avut cvorum ca să decidă citirea moţiunii marţi seara în plen

Birourile reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului nu au întrunit, marţi seară, cvorumul necesar desfăşurării şedinţei în care trebuiau să stabilească un calendar pentru moţiunea de cenzură, a afirmat preşedintele Camerei Marcel Ciolacu.

Prin urmare, anunţul făcut anterior de Marcel Ciolacu, potrivit căruia moţiunea de cenzură urma să fie citită într-un plen reunit, marţi, de la ora 19.00, nu a putut fi pusă în aplicare.

Nu a fost cvorumul întrunit de minimum 14 membri ai Biroul permanent pentru a lua hotărârile privind calendarul şi programul moţiunii. Mâine (miercuri – n.r.) vom convoca din nou”, a afirmat Marcel Ciolacu, marţi, la Parlament.

Cseke Attila: Există semnături suficiente pentru a alcătui o nouă majoritate în Parlament

Liderul grupului UDMR din Senat, Cseke Attila, a declarat, marţi, că UDMR a semnat şi va vota moţiunea de cenzură şi că există suficiente semnături pentru a alcătui o nouă majoritate în Parlament.

Trebuie să ştim dacă PSD are sau nu majoritate în Parlament. Criza guvernamentală trebuie soluţionată. Există semnături suficiente pentru a alcătui o nouă majoritate în Parlament, rămâne ca acest lucru să fie dovedit la votul moţiunii de cenzură”, a declarat Cseke Attila, liderul grupului UDMR din Senat, la depunerea moţiunii semnate de 237 de aleşi.

Acesta a adăugat că UDMR a semnat şi va vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă.

Naţional

Ordonanța 4 | TOATE măsurile referitoare la persoanele peste 65 de ani

Publicat acum

pe

loading...

Ministrul de interne, Marcel Vela a anunțat, în această seară, mai multe măsuri noi care privesc persoanele care au peste 65 de ani. 

Conform modificărilor aduse prin ordonanța militară nr. 4, persoanele peste 65 de ani vor putea ieși din casă la orice oră, pentru probleme de natură medicală.

”Am clarificat, cu privire la circulația persoanelor peste 65 de ani, un interval orar în care pot să își rezolve și probleme de natură medicală, cum ar fi tratamente oncologice, dializă, deplasare care se poate face folosind mijloace proprii, ale apropiaților, sau mijloace de transport sanitare, toate aceste făcându-se în intervalul normal și după ora 13 și înainte de ora 11. Adică pe parcursul întregii zi”, a declarat ministrul Vela.

Marcel Vela a mai spus că persoanele peste 65 de ani vor putea ieși din casă în intervalul orar 20-21 pentru nevoile animalelor de companie sau a celor domestice.

”Am permis deplasarea în afara locuinței persoanelor peste 65 de ani între 20-21 pentru nevoile animalelor de companie sau a celor domestice. Nu e nevoie de declarație pe proprie răspundere pentru asta”, a precizat ministrul.

Totodată, magazinele și farmaciile trebuie să faciliteze cu prioritate accesul persoanelor vârstince în intervalul orar 11-13.

”Tot pentru persoanele în vârstă de peste 65 de ani am clarificat condițiile în care pot fi sprijinite de către operatorii economicii care au activități comerciale cum ar fi vânzarea de produse sanitare sau alimentare, astfel încât în intervalul 11-13 să faciliteze cu prioritate accesul persoanelor de peste 65 de ani în aceste spații comerciale”, a mai spus Vela.

Continuă să citești

Naţional

Prețurile la energia electrică și termică, gaze sau apă NU mai pot fi majorate

Publicat acum

pe

loading...

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela a anunţat, în această seară, că preţurile la energie electrică şi termică, gaze, apă, salubritate şi carburanţi nu mai pot fi majorate pe perioada stării de urgenţă, începând cu data publicării în Monitorul Oficial a Ordonanţei Militare numărul 4.

”Am decis că odată cu publicarea prezentei Ordonanţei Militare în Monitorul Oficial, în perioada stării de urgenţă preţurile la energie electrică şi termică, gaze naturale, alimentarea cu apă, salubritate şi carburanţi nu mai pot fi majorate peste nivelul practicat la data de astăzi, la data emiterii prezentei ordonanţe militare. Aceste preţuri pot doar să scadă în funcţie de cerere şi ofertă, în niciun caz nu vor mai putea fi majorate”, a declarat Vela.

Continuă să citești

Naţional

Sunt 1815 cazuri confirmate de COVID-19. Arafat a anunțat numărul vindecaților și carantinaților

Publicat acum

pe

loading...

Secretarul de Stat Raed Arafat a anunțat, în urmă cu puțin timp, numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 la nivel național: 1815.

Până în această seară, la ora 20, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.815 cazuri de infectare cu virusul COVID – 19 (coronavirus). 206 persoane au fost declarate vindecate, iar 43 au decedat.

Tot Arafat a anunțat și numărul persoanelor internate – 770, dintre care 52 la ATI. Conform Secretarului de Stat, există 20.074 locuri de carantinare. În carantină se află 11.213 persoane, iar în autoizolare 162.374.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare