Conectează-te cu noi

....

Ştiri din zonă

A început înscrierea la liceu! Județul Cluj este abia pe locul 4 în clasamentul mediilor de 10

Publicat acum

pe

....

FOTO – Arhivă

Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat listele cu ierarhia la nivel judeţean şi din Capitală pentru absolvenţii clasei a VIII-a care au susţinut Evaluarea Naţională 2019. Capitala e fruntaşă în clasamentul elevilor care au media 10 pentru admiterea la liceu, scrie Mediafax.

Absolvenții de gimnaziu pot completa, începând de miercuri, 3 iulie, fișele de înscriere la liceu.

....

Ei trebuie să bifeze în lista de opțiuni mai multe licee la care vor să învețe, din toamnă, urmând ca în data de 12 iulie să aibă loc repartizarea computerizată, în funcție de medie.

Media de la Evaluarea Națională contează în proporție de 80% pentru admiterea la liceu, restul de 20% fiind media celor patru ani de gimnaziu.

Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat miercuri și ierahia absolvenţilor clasei a VIII-a în funcţie de mediile de 10 obţinute la Evaluarea Naţională 2019 de elevii din toate judeţele ţării şi Capitală. Acestea pot fi consultate pe site-ul admitere.edu.ro.

Capitala ocupă prima poziţie în această ierarhie, cu 22 de absolvenţi care vor intra la liceu cu media de admitere 10. Bucureştiul este urmat în clasament de judeţe precum Dolj, cu 18 medii de admitere de 10, Argeş cu 13 şi Cluj cu 11 medii de 10.

La polul opus se află judeţele Tulcea, Harghita şi Covasna, unde niciun elev nu a reuşit să obţină media 10 pentru admiterea în liceu.

În Braşov, 11 absolvenţi au obţinut media de admitere 10, în Constanţa 9, la Iaşi 8, la fel şi în judeţul Timiş. La nivelul judeţului Alba, 4 elevi au obţinut media de admitere la liceu 10, la fel şi în judeţul Hunedoara. În Sibiu, un singur elev a avut media 10.

ADMITERE LA LICEU 2019

Media de admitere în liceu constituie criteriu pentru admiterea în învăţământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală obţinută la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

Anexa nr. 2 la ordinul MEN nr. 4829/30.08.2018, privind organizarea şi desfăşurarea admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2019-2020, arată că ”Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.” Excepţie fac colegiile naţionale militare.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER