Conectează-te cu noi

Eveniment

A murit Gheorghe Benea, fost primar al Dejului și director al Combinatului

Publicat acum

pe

Fostul director al Combinatului de Celuloză și Hârtie Dej și al Loteriei Române, Gheorghe Benea (67 de ani) a murit în noaptea de luni spre marți.

Acesta fusese infectat cu noul coronavirus și internat la Spitalul de Pneumoftiziologie din Cluj-Napoca. Din păcate, în ciuda eforturilor făcute de medici, Benea a fost răpus de COVID-19. Fostul primar al Dejului împlinise 67 de ani în urmă cu două zile, pe 17 ianuarie.

Gheorghe Benea, născut în comuna Lemniu (judeţul Sălaj), a fost primar al municipiului Dej imediat după revoluţie, din ianuarie până în iunie 1990. Apoi a fost director tehnic la Fabrica de Celuloză şi Hârtie din Dej, până în 1998, director la Someş SA Dej, până în 2004, director la Pehart Tec SA Petreşti până în 2007, director general adjunct la Remarul 16 Februarie SA Cluj până în 2008, preşedinte-director la Metalurgica Transilvană Aiud până în 2000, după care a ocupat funcţia de preşedinte-director general la Compania Naţională ”Loteria Română”. În iulie 2012, Benea şi-a pierdut funcţia.

În 2008, Benea a intrat în cursa alegerilor parlamentare din partea PD-L, obţinând cel mai mare număr de voturi din Colegiul 3 – Senat, înaintea lui Marius Nicoară (PNL). Nicoară a fost însă cel care a obţinut scaunul de parlamentar, în urma redistribuirii voturilor.

În 2012, Gheorghe Benea a candidat la funcţia de primar al municipiului Dej din partea PD-L, însă s-a clasat pe al doilea loc, după Morar Costan.

Dumnezeu să îl ierte! Condoleanțe familiei!

Reclamă
Protejat cu parola. Introdu parola pentru a vedea comentariile.

Protejat cu parola. Introdu parola pentru a vedea comentariile.

  1. Mihai

    2021-01-19 la 12:58:07 PM

    Dumnezeu sa il ierte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER