Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

A obținut bani de la APIA cu acte false. Procurorii DNA au intrat pe fir

Publicat acum

pe

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui administrator al unei firme cu sediul în Apahida, precum și a societății respective, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și fals material în înscrisuri oficiale.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: în data de 22 octombrie 2018, administratorul societății ar fi depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.), în cadrul dosarului cererii de plată, un înscris contrafăcut în parte chiar de el (fișă de înregistrare), în scopul de a obține subvenții aferente componentei de agricultură ecologică pentru campania 2018.

Prin aceste demersuri, administratorul firmei ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 37.807 lei.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra sumei de 37.807 lei, pusă la dispoziția organelor de urmărire penală de către societatea în cauză.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Cluj cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză.

Trimiterea în judecată și acordul de recunoaștere a vinovăției reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER