Conectează-te cu noi

Social-Cultură

A treia ediție a Marșului bicicliștilor dejeni va avea loc sâmbătă, 21 octombrie, la Dej

Publicat acum

pe

„Dejul Pedalează” organizează sâmbătă, 21 octombrie, începând cu ora 16, cea de-a treia ediție a Marșului Bicicliștilor Dejeni.

La acest eveniment sunt bineveniți toți bicicliștii dejeni, dar și cei din localitățile apropiate, anunță organizatorii pe Facebook. Întâlnirea participanților va avea loc în Piața Bobâlna, la ora 16:00, marșul urmând să dureze circa treizeci de minute. Acesta va străbate zona centrală a orașului, dar și o parte din cartierul Dealul Florilor.

Traseul concret este: P-ta Bobâlna -> str. 1Mai -> str. Avram Iancu -> str. Ecaterina Teodoroiu -> str. Dobrogeanu Gherea, până în față la Carrefour și retur pe str. Dobrogeanu Gherea -> str. Ecaterina Teodoroiu -> str. Avram Iancu -> str. Regina Maria -> str. 1 Mai -> sens giratoriu Spital -> str. Mărășești -> str. Gheorghe Șincai -> fântâna arteziană -> P-ta Bobâlna.

Prin intermediul acestui eveniment, organizatorii doresc să amintească autorităților locale și publicului larg că există o nevoie acută de promovare a utilizării bicicletei ca alternativă la transportul automobilistic în municipiul Dej, bicicleta fiind o bună soluție în deplasarea urbana zilnică, alături de transportul în comun.

Totodată, organizatorii doresc să atragă atenția bicicliștilor că e nevoie de o conduită legală și civilizată în trafic. De asemenea, aceștia vor încerca să aducă în atenția tuturor participanților la trafic de existența bicicliștilor.

Dorim ca tot mai mulți dejeni să folosească bicicleta pentru a se deplasa la locul de muncă, să facă ieșiri în natură, toate acestea când permite vremea, pentru că nu avem infrastructura și cultura velo suficient de dezvoltate încat să pedalăm pe ploaie, prin vânt și zăpadă ca în alte țări occidentale! Dorim să avem un oraș mai puțin aglomerat de mașini, mai prietenos cu pietonii și bicicliștii!

Dacă dejenii vor primi pozitiv aceastră tranziție la bicicletă, am dori ca cei aflați la conducerea orașului să creeze un mediu adecvat celor dornici de mișcare pe două roți. Ne-am dori o zonă unde să putem pedala în voie. Au fost anumite promisiuni în trecut despre zona „Bungăr”, că ar putea fi amenajată cu trasee pentru bicicliști, pentru cei care doresc să alerge și pentru plimbări în aer liber, dorim ca aceste promisiuni să se înfăptuiască, să nu rămână undeva în aer”, precizează organizatorii.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER