Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Absolvenții de la LAPI și LTCB Dej, răsplătiți cu ropote de aplauze – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

loading...

Elevii claselor a XII-a de la Liceul Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian” Dej și de la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” Dej și-au luat astăzi rămas-bun de la colegi și profesori, în cadrul festivităților de final de an.

Elevii celor două licee dejene au răspuns „prezent” pentru ultima dată în momentul în care diriginţii au strigat catalogul în clase şi au părăsit băncile şcolii păşind cu emoție, speranţă și bucurie spre o altă etapă a vieţii.

La festivitățile desfășurate în Sala Sporturilor din Dej au participat primarul Morar Costan, viceprimarul Teodora Muncelean, protopopul Ioan Buftea, profesori, părinți, frați sau surori, dar și verișori, bunici sau chiar străbunici.

Elevii Liceului Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian” au fost prezenți de la ora 9 în Sala Sporturilor din Dej, iar cei ai Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși” de la ora 12.

În ceea ce-i privește pe absolvenții LAPI Dej, după tradiționalul „Gaudeamus” și alocuțiunile invitaților, așa cum este tradiția, profesorii diriginți i-au premiat pe cei mai buni elevi din cei 116 absolvenți ai instituției de învățământ, cei care au obținut rezultate foarte bune la învăţătură, la concursuri, competiții sportive sau olimpiade şcolare, – precum și pe șefa de promoție Ioana Pele, care a încheiat cei patru ani de liceu cu media 9,87.

Ulterior, absolvenții au pregătit, conform tradiţiei, ceremonia de înmânare a cheii către colegii din clasa a XI-a.

Statistica LAPI Dej arată că 39 de elevi au terminat liceul cu medii cuprinse între 9 și 10, ceea ce reprezentă un procentaj de 33,62% din totalul absolvenților din acest an.

La ora 12 a venit rândul absolvenților Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși” din Dej să spună „La revedere!” colegilor și profesorilor. La fel ca la festivitatea de la LAPI, Sala Sporturilor din Dej a fost arhiplină, aproape 1000 de oameni venind să susțină cea de-a 41 generație de absolvenți ai instituției dejene.

Și la Brâncuși au fost premiați cei mai buni elevi, în frunte cu cei doi șefi de promoție: Cătălin Gîrda (clasa a XII-a B, media 9,47) și Gavril Răzvan Vaida (clasa a XII-a A, media 9,34). Cu toții au primit aplauze și au fost felicitați pentru rezultatele obținute la învățătură, concursuri, olimpiade sau competiții sportive.

Elevii de clasa a XII-a intră în vacanță, însă nu se vor putea bucura prea mult de ea pentru că vor intra în febra examenul de bacalaureat care bate la ușă.

Vezi o GALERIE FOTO de la cele două evenimente pe pagina de Facebook Dej24.ro.

Social-Cultură

Programul cinematografului 3D din Dej! Ce filme vor rula în perioada 13 – 19 decembrie

Publicat acum

pe

loading...

Primăria Municipiului Dej anunță programul Sălii Multimedia 3D din incinta Muzeului Municipal Dej, în perioada în perioada 13 – 19 decembrie.

VINERI – 13 decembrie 2019

  • ORA 16:00 – CARDINALUL (BIOGRAPHY/DRAMA/HISTORY, A.P. -12 ANI, 100 MIN.)

SÂMBĂTĂ – 14 decembrie 2019

  • ORA 11:00 – GRINCH (DESENE ANIMATE DUBLATE ÎN LIMBA ROMÂNĂ, A.G., 90 MIN)
  • ORA 16:00 – CARDINALUL (BIOGRAPHY/DRAMA/HISTORY, A.P. -12 ANI , 100 MIN.)

MARȚI – 17 decembrie 2019

  • ORA 16:00 – CARDINALUL (BIOGRAPHY/DRAMA/HISTORY, A.P. -12 ANI , 100 MIN.)

MIERCURI – 18 decembrie 2019

  • ORA 16:00 – CARDINALUL (BIOGRAPHY/DRAMA/HISTORY, A.P. -12 ANI , 100 MIN.)

JOI – 19 decembrie 2019

  • ORA 16:00 – CARDINALUL (BIOGRAPHY/DRAMA/HISTORY, A.P. -12 ANI , 100 MIN.)

Dragi spectatori, biletele pot fi procurate din incinta Librăriei Municipale Dej, de marți până sâmbătă, în intervalul orar 8:00 – 16:00, cu maxim o zi înainte de rularea filmului sau cu o oră înaintea rulării filmului. Biletele se vând în limita locurilor disponibile, iar accesul în sală cu mâncare și băuturi alcoolice este strict interzis”, se precizează într-un comunicat de presă.

Continuă să citești

Social-Cultură

Recunoaștere internațională pentru Liceul Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian” Dej!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Luni, 16 decembrie 2019, incepând cu ora 12, în sala de festivități a Liceului Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian” din Dej va avea loc ceremonia de instalare pe fațada liceului a plăcii care atestă dobândirea distincției „Label France Education”.

„Label France Education” este o marcă de calitate atribuită de Ministerul Francez al Afacerilor Externe (după avizul unei comisii consultative interministeriale, compusă din reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Educației Naționale, Agenției pentru învățământ Francez în Străinătate și Misiunii Laice Franceze) instituțiilor școlare străine care asigură, în afara granițelor Franței și în cadrul propriului sistem de învățământ național, un învățământ bilingv francofon de excelență.

La acest eveniment vor participa oficcialități, cadre didactice și elevi ai instituței de învățământ dejene.

Continuă să citești

Social-Cultură

DEJ | Peste 200 de colindători prezenți la cea de-a VII-a ediție a concertului de colinde „Colind din suflet de copil” – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

Marți, 10 decembrie, începând cu ora 17:00, la Biserica Ortodoxă Dej I, cu Hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Dej, s-a desfășurat cea de-a VII-a ediție a concertului de colinde „Colind din suflet de copil”.

Evenimentul cultural-religios a fost organizat de către Protopopiatul Ortodox Român Dej și Școlile Gimnaziale din cuprinsul teritorial al Protopopiatului Dej. Au participat peste 200 de colindători, pregătiți și însoțiți de profesorii de religie, de alte cadre didactice, precum și de conducătorii instituțiilor de învățământ.

Au participat copii de la 12 Școli Gimnaziale după cum urmează: Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Dej, Liceul Tehnologic Special, Școala Gimnazială „Avram Iancu” Dej, Școala Gimnazială Bobâlna, Școala Gimnazială Cășeiu, Școala Gimnazială Câțcău, Școala Gimnazială Chiuiești, Școala Gimnazială Cuzdrioara, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Dej, Școala Gimnazială Nireș, Școala Gimnazială Nr. 1 Dej și Școala Gimnazială Vad.

Prin implicarea parohiilor din municipiul Dej, toți colindătorii au primit daruri, ele fiind împărțite de către voluntarii de la Liga Tinerilor Creștini Ortodocși din Dej.

Doresc să mulțumesc tuturor, bunului Dumnezeu, părintelui mitropolit Andrei, care a acceptat cu bucurie invitația de a fi în mijlocul nostru în această seară, reprezentanților Radio Renașterea, care s-au ocupat de sonorizarea concertului, preoților din Dej, profesorilor care s-au implicat pentru reușita acestui eveniment, părinților și în mod deosebit copiilor, care, prin glasurile lor îngerești, ne-au adus vestea cea bună a venirii Domnului Hristos. Părinții și profesorii se ocupă zilnic de educația și formarea copiilor pentru viață, iar în seara aceasta am văzut cu toții roadele muncii lor”, a subliniat preotul protopop Ioan Buftea.

Seara s-a încheiat cu tradiționalul colind „O ce veste minunată”, cântat de toți cei prezenți în biserică.

La acest eveniment a fost prezent Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, reprezentanți ai autorităților centrale și locale, precum și un număr mare de copii, părinți și bunici.

FOTO – Adrian Sălăjean

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare