Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Absolvenții de la LAPI și LTCB Dej, răsplătiți cu ropote de aplauze – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

loading...

Elevii claselor a XII-a de la Liceul Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian” Dej și de la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” Dej și-au luat astăzi rămas-bun de la colegi și profesori, în cadrul festivităților de final de an.

Elevii celor două licee dejene au răspuns „prezent” pentru ultima dată în momentul în care diriginţii au strigat catalogul în clase şi au părăsit băncile şcolii păşind cu emoție, speranţă și bucurie spre o altă etapă a vieţii.

La festivitățile desfășurate în Sala Sporturilor din Dej au participat primarul Morar Costan, viceprimarul Teodora Muncelean, protopopul Ioan Buftea, profesori, părinți, frați sau surori, dar și verișori, bunici sau chiar străbunici.

Elevii Liceului Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian” au fost prezenți de la ora 9 în Sala Sporturilor din Dej, iar cei ai Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși” de la ora 12.

În ceea ce-i privește pe absolvenții LAPI Dej, după tradiționalul „Gaudeamus” și alocuțiunile invitaților, așa cum este tradiția, profesorii diriginți i-au premiat pe cei mai buni elevi din cei 116 absolvenți ai instituției de învățământ, cei care au obținut rezultate foarte bune la învăţătură, la concursuri, competiții sportive sau olimpiade şcolare, – precum și pe șefa de promoție Ioana Pele, care a încheiat cei patru ani de liceu cu media 9,87.

Ulterior, absolvenții au pregătit, conform tradiţiei, ceremonia de înmânare a cheii către colegii din clasa a XI-a.

Statistica LAPI Dej arată că 39 de elevi au terminat liceul cu medii cuprinse între 9 și 10, ceea ce reprezentă un procentaj de 33,62% din totalul absolvenților din acest an.

La ora 12 a venit rândul absolvenților Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși” din Dej să spună „La revedere!” colegilor și profesorilor. La fel ca la festivitatea de la LAPI, Sala Sporturilor din Dej a fost arhiplină, aproape 1000 de oameni venind să susțină cea de-a 41 generație de absolvenți ai instituției dejene.

Și la Brâncuși au fost premiați cei mai buni elevi, în frunte cu cei doi șefi de promoție: Cătălin Gîrda (clasa a XII-a B, media 9,47) și Gavril Răzvan Vaida (clasa a XII-a A, media 9,34). Cu toții au primit aplauze și au fost felicitați pentru rezultatele obținute la învățătură, concursuri, olimpiade sau competiții sportive.

Elevii de clasa a XII-a intră în vacanță, însă nu se vor putea bucura prea mult de ea pentru că vor intra în febra examenul de bacalaureat care bate la ușă.

Vezi o GALERIE FOTO de la cele două evenimente pe pagina de Facebook Dej24.ro.

Social-Cultură

O nouă conferință cu pr. prof. univ. dr. Stelian Tofană, la Centrul Cultural „Arta” din Dej

Publicat acum

pe

loading...

Protopopiatul Ortodox Român Dej, în colaborare cu Primăria Municipiului Dej, desfășoară în această perioadă proiectul cultural intitulat „Familia și societatea, ce ne spune Biblia?”.

Dacă în prima parte a acestui proiect Protopopiatul Ortodox Român Dej a organizat conferința cu tema „Societatea de azi, o lume fără familie?”, iar în cea de-a doua întâlnire discuțiile au fost centrate pe tema „Depresia, boala secolului?!”, în cea de-a treia întâlnire pr. prof. univ. dr. Stelian Tofană va susține conferința cu tema „Mai pot fi educați copiii, azi?”.

Întâlnirea va avea loc va avea loc joi, 20 februarie, cu începere de la ora 18, la Centrul Cultural „Arta” din Dej.

Intrarea este liberă!

Dej24.ro este partener media al acestui eveniment.

Continuă să citești

Social-Cultură

Programul cinematografului 3D din Dej! Ce filme vor rula în perioada 21 – 25 ianuarie

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Primăria Municipiului Dej anunță programul Sălii Multimedia 3D din incinta Muzeului Municipal Dej, în perioada în perioada 21 – 25 ianuarie.

MARȚI – 21 ianuarie 2020

  • ORA 16:00 – DACII (FILM ROMÂNESC, DRAMA/HISTORY, A.P. -12 ANI , 100 MIN.)

MIERCURI – 22 ianuarie 2020

  • ORA 16:00 – COLUMNA (FILM ROMÂNESC, DRAMA/HISTORY, A.P. -12 ANI , 138 MIN.

JOI – 23 ianuarie 2020

  • ORA 17:00 – ÎNTÂLNIRE CENACLUL LITERAR „TRILL”

SÂMBĂTĂ – 25 ianuarie 2020

  • ORA 11:00 – DUMBRAVA MINUNATĂ (FILM ANIMAȚIE, ÎN LIMBA ROMÂNĂ, A.G., 75 MIN)
  • ORA 16:00 – ASIATICI BOGAȚI ȘI ȚICNIȚI (COMEDY ROMANCE, A.P. -12 ANI , 115 MIN)

Dragi spectatori, biletele pot fi procurate din incinta Librăriei Municipale Dej, de marți până sâmbătă, în intervalul orar 8:00 – 16:00, cu maxim o zi înainte de rularea filmului sau cu o oră înaintea rulării filmului. Biletele se vând în limita locurilor disponibile, iar accesul în sală cu mâncare și băuturi alcoolice este strict interzis”, se precizează într-un comunicat de presă.

Continuă să citești

Social-Cultură

Ziua Unirii Principatelor Române va fi sărbătorită și la Dej!

Publicat acum

pe

loading...

Primăria Municipiului Dej organizează joi, 23 ianuarie, manifestări culturale dedicate Unirii Principatelor Române.

Activitățile se vor desfășura de la ora 13:00, în Piața Bobâlna din Dej, după următorul program:

  • cuvânt de deschidere- primarul municipiului Dej, Morar Costan
  • moment muzical susținut de soliștii vocali, Felix Gălan si Ioan Dordoi
  • program artistic susținut de Ansamblul folcloric „Someșana”.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare