Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Absolvenții de la LAPI și LTCB Dej, răsplătiți cu ropote de aplauze – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Elevii claselor a XII-a de la Liceul Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian” Dej și de la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” Dej și-au luat astăzi rămas-bun de la colegi și profesori, în cadrul festivităților de final de an.

Elevii celor două licee dejene au răspuns „prezent” pentru ultima dată în momentul în care diriginţii au strigat catalogul în clase şi au părăsit băncile şcolii păşind cu emoție, speranţă și bucurie spre o altă etapă a vieţii.

La festivitățile desfășurate în Sala Sporturilor din Dej au participat primarul Morar Costan, viceprimarul Teodora Muncelean, protopopul Ioan Buftea, profesori, părinți, frați sau surori, dar și verișori, bunici sau chiar străbunici.

Elevii Liceului Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian” au fost prezenți de la ora 9 în Sala Sporturilor din Dej, iar cei ai Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși” de la ora 12.

În ceea ce-i privește pe absolvenții LAPI Dej, după tradiționalul „Gaudeamus” și alocuțiunile invitaților, așa cum este tradiția, profesorii diriginți i-au premiat pe cei mai buni elevi din cei 116 absolvenți ai instituției de învățământ, cei care au obținut rezultate foarte bune la învăţătură, la concursuri, competiții sportive sau olimpiade şcolare, – precum și pe șefa de promoție Ioana Pele, care a încheiat cei patru ani de liceu cu media 9,87.

Ulterior, absolvenții au pregătit, conform tradiţiei, ceremonia de înmânare a cheii către colegii din clasa a XI-a.

Statistica LAPI Dej arată că 39 de elevi au terminat liceul cu medii cuprinse între 9 și 10, ceea ce reprezentă un procentaj de 33,62% din totalul absolvenților din acest an.

La ora 12 a venit rândul absolvenților Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși” din Dej să spună „La revedere!” colegilor și profesorilor. La fel ca la festivitatea de la LAPI, Sala Sporturilor din Dej a fost arhiplină, aproape 1000 de oameni venind să susțină cea de-a 41 generație de absolvenți ai instituției dejene.

Și la Brâncuși au fost premiați cei mai buni elevi, în frunte cu cei doi șefi de promoție: Cătălin Gîrda (clasa a XII-a B, media 9,47) și Gavril Răzvan Vaida (clasa a XII-a A, media 9,34). Cu toții au primit aplauze și au fost felicitați pentru rezultatele obținute la învățătură, concursuri, olimpiade sau competiții sportive.

Elevii de clasa a XII-a intră în vacanță, însă nu se vor putea bucura prea mult de ea pentru că vor intra în febra examenul de bacalaureat care bate la ușă.

Vezi o GALERIE FOTO de la cele două evenimente pe pagina de Facebook Dej24.ro.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER