Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

ACCIDENT FEROVIAR la Gherla! Bărbat agățat de tren, rănit grav la un picior

Publicat acum

pe

loading...

Un bărbat care intenționa să urce într-un tren, în Gara CFR Gherla, a fost rănit grav. Evenimentul s-a produs pe 25 iunie, în jurul orei 9,50, scrie GherlaINFO.ro.

Trenul de călători 4103 circula pe direcția Bistrița – Cluj-Napoca, iar bărbatul, în vârstă de 83 de ani, din Cluj-Napoca, a vrut să urce de pe partea fără peron.

Potrivit sursei citate, în momentul în care mecanicul de locomotivă a observat că pe peron nu mai sunt călători, a dat semnalul de plecare. Omul aflat pe cealaltă parte, și-a aruncat bagajele pe treptele unui vagon și a încercat să urce din mers, însă a fost agățat de picior, care i-a fost secționat până la os.

În apropiere se aflau doi polițiști T.F. de la Gherla, care au sărit în ajutor. O polițistă a observat că rănitul pierdea sânge masiv și a venit cu ideea aplicării unui garou, care a fost improvizat cu o curea, primită chiar de la împiegatul de mișcare, manevră care se pare că a salvat viața omului. A mai dat o mâna de ajutor și un pompier din cadrul Detașamentului de Pompieri Dej, care tocmai trecea pe pasarelă și a văzut ce se întâmplă.

Între timp, șeful gării a dat alarma la 112 și la locul accidentului a intervenit o ambulanță de la Gherla. Aceasta a preluat rănitul și l-a transportat la spitalul din Gherla, de unde a fost dus apoi la Unitatea de Primire a Urgențelor din Cluj-Napoca.

Se pare că omul venea frecvent la piață la Gherla pentru a cumpără caș, pe care îl găsea la un preț mai bun decât la Cluj. Prețul plătit însă de această dată a fost mai mare. Rudele omului au povestit că a fost necesară amputarea piciorului.

 

FOTO – Arhivă

Ştiri din zonă

Prefect: 57 de persoane din județul Cluj, venite din Zona ROȘIE, carantinate

Publicat acum

pe

loading...

Cluj | În ultimele 24 de ore, 667 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În acest sens, au fost desfășurate verificări cu privire la respectarea măsurii de izolare/carantină a 670 de persoane, fiind totodată controlate 30 societăți comerciale / Persoane fizice autorizate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul stării de urgență.

În prezent 263 de locații de carantinare/izolare sunt asigurate în județul Cluj, cu măsuri de ordine publică.

Au fost aplicate 270 de sancțiuni contravenționale, având o valoare de 700.285 lei – majoritatea fiind aplicate pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației, în conformitate cu Ordonanțele Militare în vigoare.

În domeniul situațiilor de urgență au fost implicate 180 de cadre ale ISU Cluj, pentru acțiunile de împiedicare a răspândirii noului tip de coronavirus, precum și pentru desfășurarea activității specifice Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției.

În ultimele 24 de ore, a fost asigurat transportul pentru 109 persoane, în condiții de izolare biologică, cu mijloace de transport SMURD, spre locurile de carantină sau către unitățile spitalicești.

De asemenea, au fost primite peste 600 de apeluri din partea clujenilor, care au primit informații medicale prin intermediul liniei telefonice dedicate COVID-19 (0364 430 030), de la cadrele medicale desemnate de Direcția de Sănătate Publică în acest sens.

Persoane venite pe Aeroport din zona roșie – 698; dintre acestea, 57 persoane din județul Cluj au fost carantinate, iar celelalte au fost duse în centrul de triere de la Sala Sporturilor, de unde au fost transportate către județele de domiciliu.

În acest moment sunt 673 de persoane în carantină, 3185 în izolare la domiciliu. De asemenea, 69 pacienți confirmați pozitiv cu COVID-19 din județul Cluj, sunt internați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca și la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie ,, Leon Daniello” Cluj-Napoca.

Continuă să citești

Ştiri din zonă

Autorități: 69 pacienți infectați cu COVID-19 din județul Cluj

Publicat acum

pe

loading...

Autoritățile au anunțat, în urmă cu puțin timp, că la nivelul județului Cluj sunt 69 de pacienți confirmați pozitiv cu COVID-19, internați la Cluj.

Conform informării de azi, de la ora 13, la nivelul județului Cluj sunt 110 cazuri COVID-19. Totuși, conform prefectului Mircea Abrudean, în această cifră sunt incluși și pacienții din alte județe care sunt tratați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca și la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie ”Leon Daniello” Cluj-Napoca.

În județul Cluj sunt 69 de pacienți confirmați pozitiv cu COVID-19, internați în cele două spitale.

În acest moment, în județul Cluj sunt 673 de persoane în carantină și 3185 în izolare la domiciliu.

Continuă să citești

Ştiri din zonă

INCENDIU în Mera. O casă a fost cuprinsă de flăcări – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

Trei autospeciale pentru stins incendii și o platformă pentru intervenții la înălțimi au fost alertate, în această dimineață, în jurul orei 5, pentru a limita și lichida flăcările care au cuprins o casă de locuit din localitatea Mera.

Pompierii au găsit acoperișul casei, cu o suprafață de aproximativ 150 mp, cuprins în totalitate de flăcări și locatarii ieșiti din aceasta. Intervenția promptă a militarilor a făcut ca focul să nu se extindă la o a doua casă de locuit, situată la o distanță de numai șase metri față de primul imobil.

Trei persoane au fost consultate de către două echipaje SAJ, dislocate preventiv la locul incendiului. Un bărbat de aproximativ 60 de ani care a suferit o contuzie la un picior a fost transportat la spital.

”Operațiunile de stingere și înlăturare a efectelor negative ale incendiului au durat mai bine de trei ore, iar din cercetările preliminare, se pare că incendiul a pornit de la coșul de fum neizolat corespunzător față de materialele combustibile”, anunță ISU Cluj.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare