Conectează-te cu noi

Eveniment

Acțiune a polițiștilor în cartierele de rromi din Dej. Ce au căutat oamenii legii – FOTO

Publicat acum

pe

Desfășurare impresionantă de forțe, în această dimineață, în municipiul Dej. Vizate au fost mai multe cartiere și zone din oraș în care locuiesc preponderent persoane de etnie rromă.

Numeroși polițiști – locali și naționali -, dar și jandarmi au descins în această dimineaţă, în jurul orei 7, în mai multe cartiere și zone din municipiul Dej. Vizați au fost rromii care locuiesc fără forme legale pe strada 1 Mai (zona Competrol), pe Sărata (în apropiere de gară), în cartierul Dej-Triaj (strada Macazului) sau în Pădurea Bungăr.

Totodată, oamenii legii au verificat și dacă există persoane urmărite național și internațional.

Aceasta nu este prima acțiune de acest gen. Vă reamintim, în martie, mai mulți lucrători ai Poliției Locale și ai Serviciului de Evidență a Persoanelor din cadrul Primăriei Municipiului Dej au participat la o acțiune integrată, organizată de Poliția Municipiului Dej. Acțiunea, la care au participat și cadre ale Inspectoratului Județean de Jandarmi Cluj, s-a desfășurat în cartierul Dej-Triaj, scopul fiind depistarea persoanelor urmărite național și internațional, date în consemn sau care se sustrag cercetărilor, precum și verificarea persoanelor depistate locuind fără forme legale sau cu acte de identitate expirate.

Încă de atunci municipalitatea a promis că astfel de acţiuni se vor efectua şi în alte zone ale municipiului, pentru menţinerea climatului de siguranţă şi ordine publică.

ACTUALIZARE COMUNICAT PRIMĂRIA DEJ:

În cursul zilei de astăzi, 24 august, Poliția Municipiului Dej, Inspectoratul Județean de Jandarmi Cluj în colaborare cu de Primăria Municipiului Dej, prin  Poliția Locală și Serviciul de Evidența a Persoanelor,  au organizat o acțiune integrată, în mai multe zone ale municipiului.

Acțiunea, a avut ca scop depistarea persoanelor urmărite național și internațional, date în consemn sau care se sustrag cercetărilor, precum și verificarea persoanelor depistate locuind fără forme legale sau acte de identitate expirate.

S-a intervenit în zonele Sărata, Triaj, Competrol și Bungăr.

În cadrul acțiunii au fost legitimate peste 100 de persoane, fiind depistate 6 familii de romi, care nu aveau acte de identitate cu domiciliul în municipiul Dej, trei dintre ele în zona Triaj, provenite din județele Harghita, Mehedinți și localitatea Cășei,  iar trei familii în zona Sărata, provenite din județele Sălaj, Mureș, Bacău. De asemenea 2 familii de romi au fost depistate în zona Bungăr, la intrarea în pădure dinspre DN1C, acestora fiindu-le confiscate atelajele și transportate la SADP.

În cazul familiilor fără forme legale, primăria va apela la instanță pentru a se putea proceda ulterior la evacuarea lor de pe teritoriul municipiului Dej.

De asemenea în cadrul acțiunii au fost aplicate sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului domicilierii.

”Astfel de acţiuni au fost şi se vor efectua în continuare şi în zonele verificate astăzi și în alte zone ale municipiului, unde avem informații că nu se respectă regimul domicilierii. Nu voi tolera prezența în municipiul nostru a persoanelor care nu respectă prevederile legale, creează disconfort și afectează  climatul de siguranţă şi ordine publică, persoane pentru care vom lua în continuare măsuri de sancționare, conform prevederilor legale”, a declarat primarul Morar Costan.

Reclamă
Protejat cu parola. Introdu parola pentru a vedea comentariile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER