Conectează-te cu noi

Eveniment

Acțiune de amploare la Dej. Peste 100 de amenzi, permise și certificate reținute. Cai nesupravegheați, lăsați liberi – FOTO

Publicat acum

pe

Ieri, în intervalul orar 06.30 – 13.00, la nivelul Poliției municipiului Dej, în baza planului de măsuri destinat creșterii nivelului autorității și prevenirii ultrajelor asupra polițiștilor și a planului unic de acțiune ”Blitz”, s-a organizat o razie cu efective mărite pe raza municipiului și a comunelor arondate.

Astfel, s-a acționat în vederea depistării persoanelor urmărite, date în consemn, ori care se sustrag cercetărilor și pentru verificarea persoanelor depistate locuind fără forme legale sau cu acte de identitate expirate.

Pe linie rutieră s-a acționat cu prioritate în zonele cu risc ridicat de accidente, fiind efectuate verificări și controale în trafic pentru depistarea conducătorilor care se abat de la normele rutiere.

Totodată, au fost efectuate verificări în vederea combaterii faptelor antisociale prevăzute de Legea 61/1991R referitoare la lăsarea animalelor fără supraveghere.

În urma acestor activități au fost legitimate 197 de persoane, verificate 144 de autovehicule, polițiștii aplicând un număr de 124 de sancțiuni contravenționale, dintre care 104 la regimul rutier, toate în valoare de peste 24.000 de lei.

În acest sens, 32 de conducători au fost sancționați contravențional pentru nefolosirea centurii de siguranță, 25 pentru depășirea regimului legal de viteză, fiind reținute și 2 permise de conducere.

În cazul a 10 conducători auto, pe lângă sancțiunea principală, polițiștii au dispus ca măsură tehnico-administrativă, reținerea certificatului de înmatriculare, 5 pentru lipsa inspecției tehnice periodice și 5 pentru alte defecțiuni tehnice.

În municipiul Dej au fost găsite 11 cabaline care erau lăsate în libertate fără supraveghere, dintre care 3 se aflau în zona unui drum public, fiind identificați cei 2 proprietari și sancționați contravențional. De asemenea, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au emis un ordin de plasare în adăpost pentru o cabalină, aceasta fiind transportată în comuna Jucu, proprietarul având dreptul de a revendica animalul după achitarea contravalorii serviciilor de întreținere.

La aceste activități au participat polițiști din cadrul Poliției municipiului Dej și Secția 5 Poliție Rurală Dej împreună cu cei din cadrul Biroul pentru Protecția Animalelor, Serviciului de Ordine Publică, cu sprijinul jandarmilor Detașamentului Dej-Gherla.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER