Conectează-te cu noi

Eveniment

Acțiune de amploare la Dej. S-au aplicat sancțiuni de peste 17.000 lei – FOTO

Publicat acum

pe

Ieri polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dej au desfășurat o acțiune preventivă cu efective mărite, pentru responsabilizarea participanților la trafic și impunerea respectării normelor rutiere. De asemenea, activitățile au vizat menținerea unui climat optim de siguranță în rândul comunității și combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Au fost angrenați polițiști din cadrul Poliției municipiului Dej, Secției 5 Poliție Rurală Dej, precum și efective ale Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor și Poliției Locale Dej. Prevenirea săvârșirii unor fapte antisociale sau infracțiuni cu violență, combaterea cerșetoriei, identificarea persoanelor fără acte de domiciliu pe raza municipiului Dej au reprezentat alte aspecte verificate în cadrul activității.

Acțiunea s-a desfășurat în două etape, respectiv în intervalul orar 07.00-12.00 și 17.00-19.00, fiind legitimate aproximativ 236 de persoane, verificate 127 autovehicule, dar și societăți comerciale.

Pentru neregulile constatate s-au aplicat 89 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare de peste 17.000 de lei. Dintre acestea 63 în urma nerespectării normelor privind circulația pe drumurile publice, în conformitate cu OUG 195/2002.

De asemenea, polițiștii au reținut patru permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule, trei pentru efectuarea neregulamentară a manevrei de depășire și unul pentru încălcarea limitei legale de viteză.

Pentru nereguli privind starea tehnică a autovehiculelor au fost reținute două certificate de înmatriculare.

Au fost astfel aplicate sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, a celor care vizează circulația rutieră, dar și conform altor prevederi legislative.

De asemenea, a fost constatată o infracțiune contra siguranței circulației pe drumurile publice.

În jurul orei 11:30, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dej au depistat în trafic, pe DN17 E58, în localitatea Cuzdrioara, un bărbat de 26 de ani, din județul Bistrița-Năsăud, care figura cu dreptul de a conduce vehicule suspendat.

În cauză sunt efectuate în continuare cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER