Conectează-te cu noi

Eveniment

Acțiune de amploare pe raza municipiului Dej. VEZI ”bilanțul” celor 6 ore în cifre – FOTO

Publicat acum

pe

Azi, în intervalul orar 06.00-12.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dej au desfășurat o acțiune de amploare pe raza municipiului Dej și a Secției 5 Poliție Rurală Dej, în vederea creșterii siguranței publice și  a combaterii riscului rutier.

Au fost angrenate efective din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră și investigații criminale, beneficiind de sprijinul polițiștilor din cadrul Formațiunii Rutiere Gherla, a jandarmilor din cadrul Detașamentului Dej-Gherla și a polițiștilor locali din cadrul Poliției Locale Dej.

S-a acționat cu prioritate pentru depistarea persoanelor urmărite în temeiul legii sau a celor date în consemn, precum și a persoanelor care locuiesc fără forme legale.

De asemenea, polițiștii rutieri au acționat cu prioritate în zonele cu risc ridicat de accidente, în vederea prevenirii și combaterii riscului rutier și sancționării conducătorilor auto care nu se supun regulilor de circulație.

În acest context, au fost legitimate aproximativ 200 de persoane, verificate peste 130 de autovehicule, fiind aplicate 112 sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 28.000 de lei.

Pentru neregulile constatate privind circulația pe drumurile publice în conformitate cu O.U.G. 195/2002, polițiștii au aplicat 91 de sancțiuni contravenționale, dintre care 30 pentru încălcarea regimului legal al vitezei, 18 pentru nefolosirea centurii de siguranță de către conducătorii auto și pasageri, 3 pentru abateri săvârșite de pietoni, iar restul pentru nerespectarea altor norme rutiere.

De asemenea, polițiștii au reținut 4 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule, dintre care 3 pentru efectuarea neregulamentară a manevrei de depășire și unul pentru încălcare limitei legale de viteză.

Pentru nereguli privind starea tehnică a autovehiculelor au fost reținute 3 certificate de înmatriculare.

De altfel, au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat prevederile impuse de O.U.G. 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate a cetățenilor români.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER