Conectează-te cu noi

Eveniment

Acțiune pentru creșterea siguranței pe drumurile publice în Dej

Publicat acum

pe

Polițiștii municipiului Dej și ai Secției 5 Poliție Rurală Dej au demarat ieri, 27 octombrie, activități de combatere a evenimentelor rutiere negative pe principalele artere de circulație, de pe raza zonei urbane și rurale. Aceștia au acționat în două etape distincte, respectiv în intervalele orare 10.00 – 13.00 și 15.00 – 18.00.

Acțiunea a avut caracter preventiv-reactiv, urmărind în egală măsură și respectarea normelor de protecție, stabilite pentru limitarea efectelor virusului Covid.19.

În urma tuturor activităților de control întreprinse, au fost aplicate 66 de sancțiuni contravenționale în valoare de 13.775 de lei.

Dintre acestea, 59 au fost aplicate ca urmare a abaterilor aduse normelor de circulație pe drumurile publice, în conformitate cu OUG 195/2002R. Astfel, 13 au reprezentat nerespectarea regimului legal de viteză, 9 a prevederilor referitoare la portul centurii de siguranță, iar 37 alte abateri din domeniu.

În acest din urmă context, polițiștii cu atribuții pe linie rutieră au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce un permis și au retras un certificat de înmatriculare.

De asemenea, 7 sancțiuni a fost aplicate în acord cu Legea 55/2020, pentru nerespectarea normelor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de Covid-19.

foto: arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER